Tähtikakku
Tämän hedelmäkakun ohje on helppo muistaa, sillä siinä on hedelmiä, rasvaa, sokeria, kananmunia ja vehnäjauhoja yhtä paljon eli kaikkia 250 g. Kohoamisen varmistaa leivinjauhe. Makua voi mehevöittää tilkalla konjakkia, likööriä tai makeaa viiniä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Tähtikakku
- 250 g kuivattuja hedelmiä (punaisia ja vihreitä kirsikoita, ananasta, papaijaa, rusinoita, aprikoosia)
- 250 g voita tai margariinia
- 250 g sokeria (2 1/2 dl)
- 5 kananmunaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 4-4 ½ dl vehnäjauhoja (noin 250 g)
- (3 rkl madeiraa, konjakkia, mantelilikööriä tai sitruuna- tai appelsiinilikööriä)
Valmistusohje
Tähtikakku leivotaan helposti näin:
- Leikkaa kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi. Sekoita hedelmiin osa jauhoista.
- Vaahdota voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna kerrallaan välillä hyvin vatkaten. Lisää ripaus vehnäjauhoja jokaisen kananmunan lisäämisen jälkeen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot ja hedelmät taikinaan. Voit maustaa taikinan tilkalla madeiraa, konjakkia tai likööriä.
- Kaada taikina hyvin voideltuun, korppujauhotettuun, esimerkiksi tähdenmalliseen kakkuvuokaan ja paista tähtikakku 175 asteessa., kunnes kakku on kypsää. Aikaa kuluu noin 50-60 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla. Loppuvaiheessa voit pienentää lämpöä 160 asteeseen.
Vinkki: Katso myös kuvassa näkyvän amerikkalaisen joulukakun ohje.
Lue myös Anna.fi: Hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, kokosimme ohjeet parhaisiin joulukakkuihin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tähtikakku