Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tapasleivät Santa Maria -aluksen tyyliin

Tapas-leivät tehdään kuuluisan Santa Maria -aluksen muotoon. Hurmaava suupala maistuu vuohenjuustolta ja aavistuksen anjovikselta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tapasleivät

  • 4 viipaletta patonkia tai maalaisleipää
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 ruukku rucolasalaattia
  • 2 minipaprikaa tai puolikas punaista paprikaa
  • vuohentuorejuustoa
  • 4 rkl persiljaa
  • 2-4 rkl anjoviksella ja sahramilla maustettua majoneesia
  • 4 tuoreen salvian lehteä

Taikina:

  • 1 dl vichyvettä
  • 6 rkl vehnäjauhoja

paistamiseen:

  • 1-2 rkl auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

Tapas Santa Maria

Tapasleivät valmistuvat helposti näin: 

1. Paahda leivät kevyesti ja valuta pinnalle vähän hyvää oliiviöljyä. Kostuta salaatinlehdet oliiviöljyllä ja nosta muutama lehti kaikkien leipien päälle. Halkaise minipaprikat, poista siemenet ja täytä puolikkaat tai isomman paprikan kaarevat suikaleet anjoviksen ja sahramin maustamalla majoneesilla.

2. Pyörittele vuohenjuustosta neljä palloa, kierittele ne persiljasilpussa.

3. Sekoita vichyvedestä ja vehnäjauhoista taikina ja kasta siihen salvian lehti yksi kerrallaan. Valuta. Taikinaa saa jäädä hyvin niukasti lehden pintaan. Kuumenna paistinpannussa tai pienessä kattilassa tilkka auringonkukkaöljyä, kasta lehti kerrallaan nopeasti kuumaan öljyyn ja nosta reikäkauhalla valumaan talouspaperille. Öljy ei saa olla liian kuumaa. Ohut taikinakerros muodostaa lehden pintaan rapean kerroksen.

4. Kokoa tapasleivät. Nosta joka leivälle täytetty paprikan puolikas tai suikale. Nosta päälle juustopallo ja purjeeksi salvian lehti.

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään patatas bravas – espanjalaiset tapasperunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tapasleivät Santa Maria -aluksen tyyliin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.