Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tarte tatin porkkanoista

Klassikkotorttuna tunnettu Tarte tatin leivotaan tällä kertaa porkkanoista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Tarte tatin porkkanoista, taikina

  • 100 g voita
  • ½ dl parmesaanijuustoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Tarte tatin porkkanoista, täyte

  • 250 g porkkanoita
  • 25 g voita
  • 2 rkl tahinia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 140 g pehmeää vuohenjuustoa

Tarte tatin porkkanoista, koristelu

  • rucolanversoja

Valmistusohje

Tarte tatin porkkanoista leivotaan helposti näin:

1. Nypi paloiteltu voi, juustoraaste ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna, ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun, ja nosta viileään vetäytymään täytteen teon ajaksi.

2. Kuori porkkanat ja höylää tai leikkaa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Voit valmistaa joko yhden isomman piirakan tai kaksi pienempää, valurautapannun koosta riippuen. Jos valmistat kaksi pienempää piirakkaa, paista ne peräkkäin.

3. Sulata voi paistinpannulla. Lisää porkkanat, ja kypsennä noin 10 minuuttia käännellen. Lisää loppuvaiheessa porkkanoiden joukkoon tahinitahna ja mausta porkkanat. Järjestä porkkanaviipaleet pannun pohjalle vierekkäin.

4. Notkista taikina ja jaa tarvittaessa kahteen osaan. Kauli taikina pannua hieman suuremmiksi levyiksi. Levitä taikinalevyille vuohenjuusto, ja kumoa taikinalevyt juustopinta alaspäin porkkanoiden päälle.

5. Paista piirakoita 200 asteisen uunin keskitasossa 20–25 minuuttia koosta riippuen. Nosta piirakat ritilän päälle jäähtymään puoleksi tunniksi. Kumoa piirakat suoraan tarjoiluva- deille. Koristele rucolanversoilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 19/2017.

Syksy mastuu myös näissä suolaisissa piirakoissa:

Kirsikkatomaatti-vuohenjuusto Tatin

Kirsikkatomaatti-vuohenjuusto Tatin

punajuuri-tatin

Punajuuri Tatin

Sipuli-oliivipiiras

Sipuli-oliivipiiras

Ruoka.fi: Omenainen vuohenjuustopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tarte tatin porkkanoista

Ellu

Tämä oli hyvää! Tahini ja porkkana sopivat ihanasti yhteen! Tein lehdessä olleella ohjeella , mutta nyt kun aloin etsimään täältä ohjetta huomasin ettei aineslistassa ohjeessa mainita tahinin määrää ollenkaan..vain teko ohjeessa sanotaan että tahinia tulee..minkähän verran sitä tuli?

Vastaa käyttäjälle ElluPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.