Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Täyteläinen punajuurilaatikko

Täyteläinen punajuurilaatikko saa pehmeyttä ja makua vuohenjuustosta ja rouheaa rakennetta ohrasuurimoista. Voit kokeilla vuohenjuuston tilalla myös sinihomejuustorouhetta tai piparjuurituorejuustoa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Täyteläinen punajuurilaatikko:

500 g punajuuria
2 rkl voita tai öljyä
2 punasipulia
2 dl rouhittuja ohrasuurimoita
noin 5 dl vettä
1 rkl kasvisfondia tai kasvisliemikuutio
rouhittua mustapippuria
150 g pehmeää vuohenjuustoa, sinihomejuustomurua tai piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
0.5 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja silppua sipulit. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta fondilla tai liemikuutiolla.

2. Kuumenna rasva paistokasarissa ja lisää joukkoon sipulisilppu. Kuullota sipulit ja lisää joukkoon ohrasuurimot ja punajuuriraaste. Lisää vähitellen kasvis- tai kanalientä. Kypsennä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä välillä nestettä lisäten ja sekoitellen.

3. Lisää lopuksi juusto, kerma ja pippuri. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin ja kypsennä punajuurilaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Lue myös: Punajuuri muuntuu moneksi – ohjeet hummukselle, pyöryköille, vohveleille + muille herkuille

Katso lisää laatikkoruokien reseptejä:

Bataattilaatikko

Porkkanalaatikko

Imelletty perunalaatikko

Keskustelu

Kommentoi juttua: Täyteläinen punajuurilaatikko

Vastaa käyttäjälle M Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X