Reseptit
alle 30 min
2

Thaimaalainen kanakeitto

Tämä kanakeitto syntyy helposti ja nopeasti. Tuore korianteri viimeistelee herkullisen kookosmaitopohjaisen thaimaalaisen kanakeiton.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Thaimaalainen kanakeitto:

2 broilerin rintafileetä
1 prk (200 ml) kookosmaitoa
1 rkl punaista thai-currytahnaa
2 porkkanaa
1 vihreä paprika
6 dl laimeaa kanalientä
1 rkl kalakastiketta
1 levy nuudeleita, esimerkiksi vehnä
1-2 rkl limetinmehua

Pinnalle:

tuoretta korianteria

Valmistusohje

 

1. Paloittele broilerifileet. Kaada kattilaan 1/2 dl kookosmaitoa. Sekoita joukkoon currytahna ja kiehauta seos. Lisää broileripalat ja kääntele hetki.

2. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Halkaise paprika. Poista siemenet ja kanta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

3. Kaada kattilaan kanaliemi. Lisää kalakastike ja kasvikset. Anna keiton kiehua muutama minuutti. Lisää nuudelit ja keitä hetken, jotta ne pehmenevät.

4. Mausta keitto limetinmehulla. Lisää tarjolle tuotaessa pinnalle tuoretta, hienonnettua korianteria.

Lue myös: Kokkauskurssilla Thaimaassa – thairuoka hurmaa aromeillaan

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Tästä ei oikein käy varmasti ilmi, pitääkö kanarintafileet olla ensin paistettuja?

Tuonne voisi myös tarkentaa milloin se loppu kookosmaito laitetaan. Näkyy vaan, että alussa 1/2 dl

Pyytäisin myös yhteneväisyyttä mittojen käytössä. Miksi ainesluettelossa on 200 ml, mutta ohjeessa käytetään mittaa dl, ja tosiaan, mihin loput kookosmaidosta?

Kommentoi juttua: Thaimaalainen kanakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X