
Thaimaalainen kanakeitto
Tämä kanakeitto syntyy helposti ja nopeasti. Tuore korianteri viimeistelee herkullisen kookosmaitopohjaisen thaimaalaisen kanakeiton.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Thaimaalainen kanakeitto:
- 2 kpl broilerin rintafileetä
- 1 prk (200 ml) kookosmaitoa
- 1 rkl punaista thai-currytahnaa
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl vihreä paprika
- 6 dl laimeaa kanalientä
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 levy nuudeleita, esimerkiksi vehnä
- 1-2 rkl limetinmehua
Pinnalle:
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Thaimaalainen kanakeitto valmistuu näin helposti ja nopeasti:
Thaimaalainen kanakeitto lämmittää mausteisuudellaan kylmänä päivänä. Se toimii myös flunssaisen ruokana etenkin silloin, kun nuha on vienyt makuaistin.
1. Paloittele broilerifileet. Kaada kattilaan 1/2 dl kookosmaitoa. Sekoita joukkoon currytahna ja kiehauta seos. Lisää broileripalat ja kääntele hetki.
2. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Halkaise paprika. Poista siemenet ja kanta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
3. Kaada kattilaan kanaliemi. Lisää kalakastike, loppu kookosmaito ja kasvikset. Anna keiton kiehua muutama minuutti. Lisää nuudelit ja keitä hetken, jotta ne pehmenevät.
4. Mausta aasialainen kanakeitto limetinmehulla. Thai- kanakeitto viimeistellään tuoreella hienonnetulla korianterilla.
Reseptiä on muokattu 9.8.2021
Lue myös: Kokkauskurssilla Thaimaassa – thairuoka hurmaa aromeillaan
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Thaimaalainen ruoka hurmaa makuyhdistelmillään
Kommentoi
Kommentoi juttua: Thaimaalainen kanakeitto
Jos käyttää riisinuudeleita tästä saa gluteenittoman 😀
Tästä ei oikein käy varmasti ilmi, pitääkö kanarintafileet olla ensin paistettuja?
Kanafileet paloilellaan suupalan kokoiseksi ja ruskista niiden kanssa chili ja sipuli.
Kanafileet leikataan suupalan kokoiseksi ja paistetaan.kuutioi paprika,sipuli,chili paista yht.aikaa. lisää kanaliemi anna kiehua 5min. Poreillen ja lisää kookosmaito. Mauta kalakastikkeella.
Tuonne voisi myös tarkentaa milloin se loppu kookosmaito laitetaan. Näkyy vaan, että alussa 1/2 dl
Lue Pirjon ohje tehtiin kurssilla ja oli hevää nam 😉
Pyytäisin myös yhteneväisyyttä mittojen käytössä. Miksi ainesluettelossa on 200 ml, mutta ohjeessa käytetään mittaa dl, ja tosiaan, mihin loput kookosmaidosta?
Ohjeen tekijä. Oletko kokeillut itse tehdä keiittoa tuolla ohjeella?
Mitä ohjetta tässä kommentoidaan, kun ylempänä olevassa ohjeessa ei ole sipulia eikä chiliä lainkaan❓
Pirjolla taitaa nyt olla ihan muut keitot mielessä