Reseptit
yli 60 min
60
Kiitos

Timjamin makuiset juustokeksit

Tuhdin juustoiset keksit maistuvat pikkujouluissa glögin rinnalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2–3/4 tl suolaa
1–2 tl timjamia
1/2 dl omenamehua
150 g cheddarjuustoa raasteena

Voiteluun

kananmuna

Pinnalle

seesamin- tai unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi huoneenlämpöinen rasva, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää timjami, omenamehu ja juustoraaste. Sekoita. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä piparkakkumuotilla keksejä. Laita pellille leivinpaperille. Vatkaa voitelumunan rakenne rikki, voitele keksit ja ripota päälle siemeniä.

3. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes keksit saavat hieman väriä.

Reseptin laatija: Sakari Lahtinen, Elimäki

Lisää juustokeksien ohjeita:
Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit
Parmesaanikeksit
Ruoka.fi: Mureat juustokeksit
Ruoka.fi: Helpot juustokeksit glögijuhliin

Keskustelu

Kommentoi juttua: Timjamin makuiset juustokeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X