Reseptit

Timjamin makuiset juustokeksit

Tuhdin juustoiset keksit maistuvat pikkujouluissa glögin rinnalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
60 annosta

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½–¾ tl suolaa
  • 1–2 tl timjamia
  • ½ dl omenamehua
  • 150 g cheddarjuustoa raasteena

Voiteluun

  • kananmuna

Pinnalle

  • seesamin- tai unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi huoneenlämpöinen rasva, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää timjami, omenamehu ja juustoraaste. Sekoita. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä piparkakkumuotilla keksejä. Laita pellille leivinpaperille. Vatkaa voitelumunan rakenne rikki, voitele keksit ja ripota päälle siemeniä.

3. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes keksit saavat hieman väriä.

Reseptin laatija: Sakari Lahtinen, Elimäki

Lisää juustokeksien ohjeita: Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit Parmesaanikeksit Ruoka.fi: Mureat juustokeksit Ruoka.fi: Helpot juustokeksit glögijuhliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Timjamin makuiset juustokeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.