
Timjamin makuiset juustokeksit
Tuhdin juustoiset keksit maistuvat pikkujouluissa glögin rinnalla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 60 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½–¾ tl suolaa
- 1–2 tl timjamia
- ½ dl omenamehua
- 150 g cheddarjuustoa raasteena
Voiteluun
- kananmuna
Pinnalle
- seesamin- tai unikonsiemeniä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi huoneenlämpöinen rasva, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää timjami, omenamehu ja juustoraaste. Sekoita. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä piparkakkumuotilla keksejä. Laita pellille leivinpaperille. Vatkaa voitelumunan rakenne rikki, voitele keksit ja ripota päälle siemeniä.
3. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes keksit saavat hieman väriä.
Reseptin laatija: Sakari Lahtinen, Elimäki
Lisää juustokeksien ohjeita: Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit Parmesaanikeksit Ruoka.fi: Mureat juustokeksit Ruoka.fi: Helpot juustokeksit glögijuhliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Timjamin makuiset juustokeksit