Reseptit
20
Kiitos

Helpot juustokeksit

Juustotarjottimen voi rakentaa myös niin, että leipoo tarjottavan juuston mukaan taikinaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
75 g voita
50 g parmesaanijuustoraastetta
100 g emmentaljuustoraastetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Päälle:

unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeä voi ja juustoraasteet yhteen. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Pane taikina kylmään 30 minuutiksi.

2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 2 mm paksuiseksi levyksi. Ota muotilla keksejä leivinpaperin päälle pellille. Paina keksiin haarukkakuvio. Voitele vedellä ja ripottele seesaminsiemeniä.

3. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes keksit ovat kevyesti kullanruskeita. Jäähdytä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Myös näissä kekseissä maistuu ihanasti juusto:

sinihomejuusto-pekaanipahkinatahdet

Sinihomejuusto-pekaanipähkinätähdet

suolaiset vuohenjuustokeksit

Suolaiset vuohenjuustokeksit

parmesaani rosmariini keksit resepti

Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit

Ruoka.fi: Mureat juustokeksit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helpot juustokeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X