Reseptit
alle 30 min
10
Kiitos

Tomaatti-basilikabruschetta

Bruschetta on helppo alkuruoka, joka syntyy yksinkertaisista raaka-aineista. Basilikaöljy sekä tomaatti tuovat ihanaa italialaista makua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
rasia kirsikkatomaatteja
1 patonki

Basilikaöljy:

2 dl basilikanlehtiä
1 dl öljyä
mustapippuria
ripaus suolaa

Valmistusohje

Tomaatti-basilikabruschetta on helppo alkuruoka, joka onnistuu valmistaa nopeasti myös yllätysvieraille.

  1. Halkaise kirsikkatomaatit. Poista siemenet. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Lado tomaatinpuolikkaat leivinpaperilla suojatulle uunipannulle.
  2. Pane tomaatit uuniin ja laske saman tien lämpötila 100 asteeseen. Kuivata tomaatteja uunissa noin tunnin ajan.
  3. Leikkaa patonki vinoiksi viipaleiksi. Lado viipaleet uuniritilälle ja paahda 150-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
  4. Mittaa basilika, öljy ja mausteet tehosekoittajaan. Pyöräytä ainekset kastikkeeksi.
  5. Valuta öljyä paahdetuille patonkiviipaleille. Aseta patongille tomaatinpuolikkaat ja valuta päälle basilikaöljyä.

Bruschettat sopivat myös kevyeksi lounaaksi esimerkiksi helpon neljän ainesosan bataattikeiton tai herkullisen pekoni-cheddarrisoton kanssa.

Katso myös Anna.fi: Valkosipuli-persiljabruschettat

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tomaatti-basilikabruschetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X