
Tomaatti-basilikabruschetta
Bruschetta on helppo alkuruoka, joka syntyy yksinkertaisista raaka-aineista. Basilikaöljy sekä tomaatti tuovat ihanaa italialaista makua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- rasia kirsikkatomaatteja
- 1 patonki
Basilikaöljy:
- 2 dl basilikanlehtiä
- 1 dl öljyä
- mustapippuria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Tomaatti-basilikabruschetta on helppo alkuruoka, joka onnistuu valmistaa nopeasti myös yllätysvieraille.
- Halkaise kirsikkatomaatit. Poista siemenet. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Lado tomaatinpuolikkaat leivinpaperilla suojatulle uunipannulle.
- Pane tomaatit uuniin ja laske saman tien lämpötila 100 asteeseen. Kuivata tomaatteja uunissa noin tunnin ajan.
- Leikkaa patonki vinoiksi viipaleiksi. Lado viipaleet uuniritilälle ja paahda 150-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
- Mittaa basilika, öljy ja mausteet tehosekoittajaan. Pyöräytä ainekset kastikkeeksi.
- Valuta öljyä paahdetuille patonkiviipaleille. Aseta patongille tomaatinpuolikkaat ja valuta päälle basilikaöljyä.
Bruschettat sopivat myös kevyeksi lounaaksi esimerkiksi helpon neljän ainesosan bataattikeiton tai herkullisen pekoni-cheddarrisoton kanssa.
Katso myös Anna.fi: Valkosipuli-persiljabruschettat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaatti-basilikabruschetta