Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaatti-basilikabruschetta

Bruschetta on helppo alkuruoka, joka syntyy yksinkertaisista raaka-aineista. Basilikaöljy sekä tomaatti tuovat ihanaa italialaista makua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 patonki

Basilikaöljy:

  • 2 dl basilikanlehtiä
  • 1 dl öljyä
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Tomaatti-basilikabruschetta on helppo alkuruoka, joka onnistuu valmistaa nopeasti myös yllätysvieraille.

  1. Halkaise kirsikkatomaatit. Poista siemenet. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Lado tomaatinpuolikkaat leivinpaperilla suojatulle uunipannulle.
  2. Pane tomaatit uuniin ja laske saman tien lämpötila 100 asteeseen. Kuivata tomaatteja uunissa noin tunnin ajan.
  3. Leikkaa patonki vinoiksi viipaleiksi. Lado viipaleet uuniritilälle ja paahda 150-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
  4. Mittaa basilika, öljy ja mausteet tehosekoittajaan. Pyöräytä ainekset kastikkeeksi.
  5. Valuta öljyä paahdetuille patonkiviipaleille. Aseta patongille tomaatinpuolikkaat ja valuta päälle basilikaöljyä.

Bruschettat sopivat myös kevyeksi lounaaksi esimerkiksi helpon neljän ainesosan bataattikeiton tai herkullisen pekoni-cheddarrisoton kanssa.

Katso myös Anna.fi: Valkosipuli-persiljabruschettat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatti-basilikabruschetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.