Reseptit
30-60 min

Tomaattikeitto

Tomaattikeitto on juhla- ja arkiruokapöydän katseenvangitsija, kun asetat keittokattilan viereen komeat yrttipuskat. Niistä on lupa napata makua tomaattikeiton sekaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tomaattikeitto

2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 prk (á 400 g) kuorittuja tomaatteja
5 dl vettä
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Kuori ja pieni sipulit ja valkosipuli. Kuullota ne kevyesti öljyssä.

2.Lisää kattilaan tomaatit liemineen. Lisää vesi.

3. Lisää keittoon suola, pippuri ja kuiva basilika.

4.Hauduta keittoa noin 20 minuuttia.

5. Soseuta keitto ja kääntele joukkoon tuore basilika.Koristele keitto muutamalla basilikan oksalla. Tarjoillaan lämpimän leivän kanssa.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 8/17.

Maista myös näitä tomaattikeittoja:

tomaatti-pastakeitto

Tomaatti-pastakeitto

paahdettu tomaattikeitto

Paahdettu tomaattikeitto

Mausteinen tomaattikeitto

Mausteinen tomaattikeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tomaattikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X