Reseptit
30-60 min
Kiitos

Tomaattikeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
5 dl kuorittua, murskattua tomaattia (tai 2 tölkkiä säilöttyä tomaattia)
4-5 dl kasvis-, liha- tai kanalientä
(tomaattisosetta)
nippu tilliä
musta- tai sitruunapippuria

päälle:

4-8 rkl ranskankermaa
basilikaa

Valmistusohje

  1. Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet ja kuullota ne kattilassa kuumassa öljyssä, mutta älä anna sipulien ruskistua. Lisää kaltatut, murskatut tomaatit tai säilöttyä tomaattia ja nesteeksi kasvis-, liha- tai kanalientä tai vettä ja liemikuutio.
  2. Anna keiton kiehua noin 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa makua voimistamaan tomaattisosetta ja mausta keitto hienonnetulla tillillä ja musta- tai sitruunapippurilla. Jaa keitto lautasille ja lisää nokare ranskankermaa ja basilikanlehti.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tomaattikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X