2. Kun taikina alkaa näyttää taikinalta, aloita työstäminen. Painele taikinaa kämmenen alaosalla työtasoa vasten niin kauan, että taikinasta muodostuu tasainen ja sileä. Työstämiseen tuleva voima lähtee lantiosta. Jos seisot, saat parhaan asennon. Työstä taikinaa 10–15 minuutin ajan, kunnes taikina on pehmeää, mutta kiinteää.
3. Kääri taikinapallo kelmuun. Nosta se jääkaappiin tasaantumaan kahdeksi tunniksi. Sen väri tummenee ja taikinasta tulee kylmässä joustava.
4. Leikkaa taikinapallosta pieniä osia ja paine ne sormien välissä ohueksi levyksi. Työstä taikinaa pastakoneen läpi osissa. Ensin suurimmalla aukolla, sen jälkeen hitaasti aukkoa kaventaen. Lopussa pastataikina on ohutta ja siitä voi muotoilla haluamansa muotoista pastaa. Voit myös kaulia taikinan ohueksi levyksi, jos sinulla ei ole pastakonetta.
5. Tuorepastaa keitetään 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
6. Tuorepasta maistuu parhaalta mahdollisimman yksinkertaisen kastikkeen kanssa. Kokeile sulatettua voita ja yrttejä tai tuoretomaatti-yrttikastiketta parmesaanin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/19.
Lue myös: Tiedätkö, mikä pasta sopii minkä kastikkeen kanssa? Näin yhdistät pastan ja kastikkeen kuin italialainen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuorepastataikina