Reseptit
30-60 min

Ulpun ruiskeksit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g vehnäjauhoja (3 dl)
150 g ruisjauhoja (noin 2,75 dl)
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
2 dl kylmää maitoa

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet. Paloittele rasva joukkoon pieninä nokareina ja nypi sormenpäillä taikinaan. Lisää lopuksi kylmä maito. Taikina saa olla melko kiinteää.
  2. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy leivinpaperille ja kauli vielä tasaiseksi. Pistele levy tiheään haarukalla ja jaa taikinalevy taikinapyörällä tai veitsellä neliöiksi. Paista 200-225 asteessa vaaleanrusehtaviksi. Ole tarkkana, sillä ohuet keksit paistuvat nopeasti.
  3. Jäähdytä kypsät ruiskeksit ritilällä. Säilytä tiiviskantisessa tölkissä. Maistuvat juuston tai marmeladin kanssa ja sopivat myös päällystettäviksi pieniksi cocktailpaloiksi.
  • Taikinalevystä voit myös ottaa muotilla pyöreitä tai erimuotoisia kuvioita, mutta tällöin leipominen on hitaampaa. Muista pistellä keksit, muuten ne kupruilevat uunissa.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ulpun ruiskeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X