
Uunimakkara
Kotiruokien klassikko uunimakkara maistuu aina silloin tällöin. Tässä uunilenkissä on sipaisu sinappia ja perinteinen juustoviipale täytteenä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Uunimakkara
- 500 g lenkkimakkaraa
- 4 rkl sinappia
- 100 g voimakasta juustoa esim. emmentalia
Tarjolle
- perunamuusia
- hölskykurkkuja
Valmistusohje
Uunimakkara eli uunilenkki valmistuu helposti näin:
- Tee makkaran pintaan pienet viillot ja irrota kuori.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Asettele makkarat uunivuokaan tai pelille leivinpaperin päälle.
- Viillä makkaran pintaan pienet viillot. Sipaise koloihin sinappia.
- Leikkaa juusto paloiksi ja työnnä juustopalat koloihin.
- Paista uunilenkki uunin keskitasolla 25 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja makkara on paistunut kauniisti.
- Tarjoa uunimakkara perunamuusin ja hölskykurkkujen kanssa.
Lue myös: Klassikoiden klassikko! Koska olet viimeksi tehnyt uunilenkkiä? Takuuvarma hittiruoka
Lue myös Anna.fi: Parhaat makkaraperunat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunimakkara