Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Uunilenkki – klassinen uunimakkara juustolla ja sinapilla

Perinteinen uunimakkara on klassikkoherkku, joka pääsee välillä unohtumaan. Verestä muistoja ja valmista klassinen uunimakkararuoka juustolla ja sinapilla. Takuuvarma ohje on helppo, halpa ja varmasti koko perheen suosikki, jota halutaan ottaa lisää.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Uunilenkki:

500 g lenkkimakkaraa
4 rkl sinappia
100 g voimakasta juustoa esim. emmentalia

Tarjolle

perunamuusia
hölskykurkkuja

Valmistusohje

  1. Tee makkaran pintaan pienet viillot ja irrota kuori.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Asetettele makkarat uunivuokaan tai pelille leivinpaperin päälle.
  4. Viillä makkaran pintaan pienet viillot. Sipaise koloihin sinappia.
  5. Leikkaa juusto paloiksi ja työnnä juustopalat koloihin.
  6. Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja makkara on paistunut kauniisti.
  7. Tarjoile perunamuusin ja hölskykurkkujen kanssa.

Katso myös: Klassikoiden klassikko! Koska olet viimeksi tehnyt uunilenkkiä? Takuuvarma hittiruoka

Anna.fi/ruoka: Parhaat makkaraperunat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uunilenkki – klassinen uunimakkara juustolla ja sinapilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X