Reseptit
yli 60 min
15
Kiitos

Vadelma-vaahtokarkkileivokset

Gluteenittomat vadelma-vaahtokarkkileivokset vievät ykköspaikan söpöyskilpailussa. Hurmaaviin herkkupaloihi ei tarvita montaa ainesta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja

3 pkt (à 150 g) mantelimassaa
5 kananmunaa

Vadelma-vaahtokarkkimousse

1 ps (200 g) pakastevadelmia
1 dl vettä
4 rkl sokeria
1 ps (150 g) minivaahtokarkkeja
4 dl kuohukermaa
Mainos

Pinnalle

vadelmia

Valmistusohje

1. Nosta mantelimassat ja kanamunat monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä, ja aja tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidun uunivuoan (20 x 30 cm) pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Nosta jäähtymään.

2. Nosta vadelmat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 2-3 minuuttia. Paseeraa liemi siivilän läpi toiseen kattilaan siemenettömäksi. Painele kaikki mehu talteen.

3. Kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja lisää vaahtokarkit. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä kunnolla. Vaahdota kerma, ja nostele lopuksi vadelma-vaahtokarkkimassan joukkoon.

4. Valuta kermaseos mantelipohjan päälle, ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Leikkaa kunnolla hyytynyt piirakka annospaloiksi ja koristele leivokset vadelmilla.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia:
Vaaleanpunaiset leivokset
Sitruunakääretorttu
Tuulihatut pistaasitäytteellä
Ruoka.fi: Aleksanterin leivokset

 

Keskustelu

Millä voisi korvata mantelimassan?? Näyttää ihanalta,mutta manteli/pähkinä allerkikkona ei voi tehdä

Nä on ihan hemmetin hyviä!! Näitä voi syödä loputtomiin ja kun vaihtaa vadelmat vaikka sitruunaan joka on myös taivaallista ja se saa keltaisen pirteän värin 🙂

Kommentoi juttua: Vadelma-vaahtokarkkileivokset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X