Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkopapukeitto

Valkopapukeitto on maistuvaa kotiruokaa. Pavut on aina liotettava. Ei kuitenkaan ole mikään vaiva huuhtoa papuja, kaataa vettä päälle ja jättää ne odottelemaan 10–12 tunniksi tai seuraavaan päivään keittämistä. Liotetut valkoiset pavut kypsyvät 35–40 minuutissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Valkopapukeitto

  • 500 g kuivia valkopapuja
  • 4-6 kpl sipulia (500 g)
  • 3 rkl öljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl persiljaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 kpl laakerinlehti
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • noin 0,25 tl chiliä
  • 1.5 l kasvislientä
  • 2 tlk tomaattimurskaa liemineen (800 g)
  • 4-5 kpl porkkanaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Valkopapukeitto valmistuu näin:

  1. Huuhtele pavut. Peitä kylmällä vedellä ja anna liota seuraavaan päivään.
  2. Huuhtele ja valuta pavut vielä liotuksen saatu.
  3. Leikkaa sipulit neljäksi lohkoksi ja viipaloi lohkot. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja kuullota sipulisuikaleet ja valkosipulisilppu. Älä ruskista. Lisää persiljaa, oreganoa, laakerinlehti, fenkolia, chiliä, kana- tai kasvislientä (tai vettä ja pari liemikuutiota) ja pavut. Keitä 20 minuuttia.
  4. Lisää tomaattimurska ja viipaloidut porkkanat. Keitä 15-20 minuuttia tai kunnes pavut ovat pehmeitä. Mausta valkopapukeitto suolalla ja mustapippurilla.

Vinkki: Juhlahetken keittoon voit lisätä 2-3 dl valkoviiniä ja juuri ennen tarjoamista suikaloitua lehtiselleriä tai fenkolia ja tuoreita yrttejä.

Katso myös: 8 x ruokaisa keitto talvipäivään

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mausteinen papukeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkopapukeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.