8 x ruokaisa keitto talvipäivään

Mikään ei lämmitä talvisena pakkaspäivänä niin kuin kunnon keitto. Ruokaisan keiton saa lisäämällä liemen joukkoon vaikkapa lihaa, kalaa tai nuudeleita. Poimimme kahdeksan maukasta keittoa, jotka vievät nälän mennessään.

Koska sydäntalvi on mateen sesonkiaikaa, kannattaa siitä tehdä hyvä keitto. Provencelaiseen tyyliin valmistettuun bourride-kalakeittoon käytetään kotimaista madetta ja se maustetaan tuoreilla yrteillä sekä sitruunankuorella. Valmis keitto tarjoillaan rapean patongin sekä tuhdin valkosipulisen aiolin kera.

korealainen lihakeitto

Aasialaisia makuja kannattaa lainata keittiöönsä, kun haluaa lämmittävän mausteisia keittoja. Korealainen lihakeitto on runsaan lihaisa ja siihen sekoitetaan tulista kimchiä.

Kana-nuudelikeitto nojaa puolestaan thaimaalaisiin makuihin. Inkiväärillä, limellä ja chilillä maustettu keitto valmistuu nopeasti ja siitä syö useampikin nälkäinen suu.

samettinen siskonmakkarasoppa

Makkara sopii monenlaiseen soppaa ruokaisuutta tuomaan. Tulinen makkaraminestrone saa makua ja tuhtiutta mausteisesta chorizomakkarasta. Myös keittoon tuleva pasta täyttää vatsaa mukavasti.

Samettinen siskonmakkarakeitto on puolestaan lempeän pehmeä ruoka, joka keitetään perunoista ja bataateista.  Siskonmakkarat paistetaan pannulla sipulin kanssa ja lisätään keiton päälle vasta tarjoiltaessa.

Jauhelihakeitto

Jauheliha on edullista ja myös oiva keiton raaka-aine. Texasilainen Cowboy San Antonio Chili on muheva ja ruokaisa keitto, jonka seuraan sopivat maissilastut ja guacamole. Pavut tekevät tomaattisesta keitosta entistä ruokaisamman.

Perinteisempi jauhelihakeitto syntyy keittojuureksista ja perunoista. Keiton liemi syntyy tomaattimurskasta ja lihaliemestä. Sweet chili -kastike sekä yrtit antavat keitolle maukkaan silauksen. Tarjoile keitto smetananokareen kera.

Lisää keittoideoita:

Kevyt ja maukas kasvissosekeitto x 5
Keittoja kansainvälisistä katukeittiöistä
Tomaattikeitto ja sen parhaat kaverit
Lihakeitto ja muut klassikkosopat
Ruoka.fi: Keitto lämmittää keventäjää

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: 8 x ruokaisa keitto talvipäivään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X