Ruoka

Ruokaisa keitto on maukas ateria – mikä on oma soppasuosikkisi?

Mikään ei lämmitä talvisena pakkaspäivänä niin kuin ruokaisa keitto. Tuhdimman keiton saa lisäämällä liemen joukkoon lihaa, kalaa tai nuudeleita. Poimimme kahdeksan maukasta keittoa, jotka vievät nälän mennessään.

1. Ruokaisa keitto mateesta

Bourride - Provencen kalakeitto
Bourride eli provencelainen kalakeitto tehdään mateesta.

Koska sydäntalvi on mateen sesonkiaikaa, kannattaa siitä tehdä hyvä keitto. Provencelaiseen tyyliin valmistettuun bourride-kalakeitton käytetään kotimaista madetta ja se maustetaan tuoreilla yrteillä sekä sitruunankuorella. Valmis keitto tarjoillaan rapean patongin sekä tuhdin valkosipulisen aiolin kera.

2. Aasialaiset keitot ovat maistuvia ja sopivan mausteisia

korealainen lihakeitto

Aasialaisia makuja kannattaa lainata keittiöönsä, kun haluaa lämmittävän mausteisia keittoja. Korealainen lihakeitto on runsaan lihaisa ja siihen sekoitetaan tulista kimchiä.

Kana-nuudelikeitto nojaa puolestaan thaimaalaisiin makuihin. Inkiväärillä, limellä ja chilillä maustettu keitto valmistuu nopeasti ja siitä syö useampikin nälkäinen suu.

3. Makkara tekee keitosta ruokaisan

samettinen siskonmakkarasoppa

Makkara sopii monenlaiseen soppaa ruokaisuutta tuomaan. Tulinen makkaraminestrone saa makua ja tuhtiutta mausteisesta chorizomakkarasta. Myös keittoon tuleva pasta täyttää vatsaa mukavasti.

Samettinen siskonmakkarakeitto on puolestaan lempeän pehmeä ruoka, joka keitetään perunoista ja bataateista.  Siskonmakkarat paistetaan pannulla sipulin kanssa ja lisätään keiton päälle vasta tarjoiltaessa.

4. Ruokaisa keitto jauhelihasta

Jauhelihakeitto

Jauheliha on edullista ja myös oiva keiton raaka-aine. Texasilainen Cowboy San Antonio Chili on muheva ja ruokaisa keitto, jonka seuraan sopivat maissilastut ja guacamole. Pavut tekevät tomaattisesta keitosta entistä ruokaisamman.

Perinteisempi jauhelihakeitto syntyy keittojuureksista ja perunoista. Keiton liemi syntyy tomaattimurskasta ja lihaliemestä. Sweet chili -kastike sekä yrtit antavat keitolle maukkaan silauksen. Tarjoile keitto smetananokareen kera.

Lue myös Anna.fi: Keitto lämmittää keventäjää

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokaisa keitto on maukas ateria – mikä on oma soppasuosikkisi?

Lukija331538

Bourride-kalakeiton resepti puuttuu! Linkki vie lammaspullakeittoon.

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei! Kiitos, kun huomasit virheellisen linkin. se on nyt korjattu juttuun. Bourride-kalakeiton ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/resepti/bourride

Sinun täytyy kommentoidaksesi.