Reseptit

Valkosipuli-perunatorttu

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

  • 2 kg jauhoisia perunoita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl vettä
  • ½ liemikuutio
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 3 dl juustoraastetta, esim. Västerbotten
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

Valkosipuli-perunatorttu

Valkosipuli-perunatorttu on hauska kakun muotoinen muunnelma tutuista valkosipuliperunoista. Se on näyttävä lisäkeruoka viikonlopun ruokapöytään. Voit valmistaa valkosipuli-perunatortun hyvissä ajoin etukäteen. Kun lämmität kakun tarjolle, saat pannulla paistaen annospaloihin kauniin, rapean pinnan.

1. Kuori ja viipaloi perunat vihannesleikkurilla eli mandoliinilla ohuenohuiksi lastuiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet hienoksi.

2. Nosta kattilaan vesi, liemikuutio, valkosipulimurska ja kerma. Kiehauta ainekset.

3. Vuoraa kaksinkertaisella leivin- paperilla noin 2 litran pyöreä uunivuoka. Nostele perunoita vuokaan kerroksittain niin, että lisäät väleihin mausteita ja juusto- raastetta. Säästä hieman juusto-
raastetta pinnalle.

4. Valuta kermaliemi vuokaan ja painele pinnasta niin, että liemi leviää joka kerrokseen. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja nostele päälle muutama nokare voita.

5. Kypsennä valkosipuli-perunatorttua 200-asteissa uunissa ensin 40 minuuttia. Peitä vuoka foliolla ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia. Testaa kypsyyttä veitsen avulla. Peitä vuoka foliolla ja anna vetäytyä. Nosta valkosipuli-perunatorttu leivinpaperin ja lastan avulla tarjoiluvadille.

Kokeile myös muita maukkaita perunalisäkkeitä:
Valkosipuli-rosmariinipaahdetut perunat
Hasselbackan perunat
Tryffeliperunat
Ruoka.fi: Kolikkoperunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipuli-perunatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.