Leivotko tänä jouluna perinteistä vai kokeilisitko jotain uutta? Sokerimassalla kuorrutetut valkosuklaaleivokset ovat kuin pieniä lumipalloja kahvipöydässä.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta
Kasvis
Ainekset
VALKOSUKLAALEIVOKSET:
100 g
valkosuklaata
50 g
voita
2
kananmunaa
¾ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
Kostutus:
½ dl
sitruunalimonadia
Kuorrutus:
150 g
voita
4 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
250 g
valkoista sokerimassaa
Valmistusohje
1. Sulata paloiteltu valkosuklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi, ja anna hetki jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet, ja siivilöi vaahtoon. Lisää sulatettu suklaavoiseos joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Jaa taikina tasaisesti silikonisiin muffinivuokiin ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa leivokset jäähtyneinä.
3. Kostuta leivokset sitruunalimonadilla. Vaahdota kuorrutetta varten voi ja puolet tomusokerista. Lisää vaniljasokeri, tuorejuusto ja loput tomusokerista. Vatkaa kevyesti kuohkeaksi. Jaa kuorrute leivosten pinnalle keoiksi.
4. Pehmennä sokerimassa ja kauli tomusokeroidulla pöydällä paksuhkoksi levyksi. Paina muotilla pyöreitä paloja (n. 10 cm). Nosta sokerimassapalat leivosten päälle, ja paina käden avulla leivosten muotoon. Pyöritä lopusta massasta pieniä palloja koristeeksi.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.
Lisää valkosuklaan sulostuttamia joululeivonnaisia:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaaleivokset