Valkosuklaamousse
Valkosuklaamousse on täyteläisen hurmaava jälkiruoka. Tämä viileäksi jäähdytetty valkosuklaamousse tuoksuu ja maistuu kanelibasilikalle.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Valkosuklaamousse
- 200 g valkosuklaata
- 1 liivatelehti
- 5 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- (1 rkl rommia)
- (1 rkl Triple Sec-likööriä)
Valmistusohje
Valkosuklaamousse valmistuu näin.
- Sulata valkosuklaa hitaasti vesihauteessa. Liota liivatelehti kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.
- Purista liivatelehdestä vesi pois ja laita kattilaan rommitilkan ja liköörin kanssa, kuumenna kunnes liivate liukenee. Älä keitä.
- Sekoita munavaahto valkosuklaaseen. Lisää liivateseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto ja jaa valkosuklaamousse pieniin annosastioihin.
Katso myös: Valkosuklaa-pannacotta
Lue myös Anna.fi: Valkosuklaa-juustokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaamousse