Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vanhan ajan appelsiinikakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vanhan ajan appelsiinikakku

  • 3 kpl kananmunaa
  • 180 g sokeria
  • 200 g voita
  • 25 g mantelia
  • 115 g hienoja vehnäjauhoja

koristeluun

  • pölysokeria
  • vettä
  • punaista karamelliväriä
  • hillottuja appelsiininkuoria

Valmistusohje

Vanhan ajan appelsiinikakku leivotaan vuoden 1939 reseptillä näin:

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Voi sulatetaan, jäähdytetään ja vatkataan vaahdoksi. Voivaahtoon lisätään vähitellen munavaahtoa voimakkaasti vaivaten. Lisätään kuoritut, hienoksi hakatut mantelit ja vehnäjauhot. Seosta kaadetaan reilusti voideltuun ja jauhottuun astiaan ja paistetaan kohtalaisessa lämmössä (175 astetta, paistoaika on noin 45 min.)

Kakku koristellaan, kun se on jäähtynyt. Pölysokeriin sekoitetaan sen verran vettä, että siitä saadaan puuromainen seos. Seos vaivataan kiiltäväksi ja notkeaksi ja värjätään hennon vaaleanpunertavaksi vesitilkkaseen sekoitetulla karamellivärillä.  Vanhan ajan appelsiinikakku koristellaan ripottelemalla pinnalle runsaasti pieniksi kuutioiksi leikattua, hillottua appelsiininkuorta.

Kotiliesi 1939-kansi
Vanhan ajan appelsiinikakun ohje on julkaistu Kotiliedessä nro 7 vuonna 1939.

 

Vinkki: Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla, Kakku on kypsä, kun puutikulla kakkua kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.

Lue myös: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan mehevä sitruskakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vanhan ajan appelsiinikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.