Reseptit
30-60 min

Varhaisvihannespizza

Valloita vieraasi tai hemmottele perhettäsi värikkäällä varhaisvihannespizzalla. Vihreät parsat, kevätsipulit sekä herneet ja herneenversot tuovat kevään kielelle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

1 1/2 dl lämmintä vettä
15 g tuorehiivaa tai 1/2 ps kuivahiivaa
ripaus hienoa merisuolaa
noin 3 1/2 dl durumvehnäjauhoja
1-2 rkl oliiviöljyä

Täyte

1 1/2 dl pizzakastiketta (esim. Mutti)
1 (125 g) tuore mozzarellajuustopallo
200 g miniparsaa tai tavallista vihreää parsaa
2-3 kevätsipulin vartta
1 1/2 dl tuoreita tai pakasteherneitä

Lisäksi

oliiviöljyä
herneenversoja

Valmistusohje

1. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile kahdeksi taikinapalloiksi.

2. Anna taikinoiden kohota peitettynä huoneenlämmössä 2–3 tuntia.

3. Muotoile taikinapalat jauhotetulla leivinpöydällä käsin painellen ja venyttäen joka puolelta niin, että niistä tulee litteä ja pyöreä tai haluamasi muotoinen pizzapohja.

4. Levitä pizzapohjille ensin pizzakastiketta. Viipaloi päälle mozzarella, sitten miniparsat. Jos käytät tavallista parsaa, poista tyvestä kova, puumainen osa. Höylää parsat juustohöylällä lastuiksi. Viipaloi kevätsipuli ja ripottele herneiden kanssa pizzan päälle.

5. Esilämmitä pelti uunissa 300 asteessa. Hivuta pizza pizzalapion avulla varoen kuumalle pellille ja paista 5–8 minuuttia. Paista toinen pizza. Pirskota pizzojen pinnalle hieman oliiviöljyä ja nosta päälle herneenversoja.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 11/17.

Pizza on kivaa kesäruokaa:

boysenmarja_tortillapizzat

Boysenmarja-tortillapizza

Nyhtökauraresepti: nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

Parmankinkku-viikuna-kukkakaalipizza

Kukkakaalipizza parmankinkulla ja viikunalla

Ruoka.fi: Nopeat ja gluteenittomat parsapiiraat

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Varhaisvihannespizza

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X