Valloita vieraasi tai hemmottele perhettäsi värikkäällä varhaisvihannespizzalla. Vihreät parsat, kevätsipulit sekä herneet ja herneenversot tuovat kevään kielelle.
Kasvis
Ainekset
Taikina
1 ½ dl
lämmintä vettä
15 g
tuorehiivaa tai 1/2 ps kuivahiivaa
¼ tl
hienoa merisuolaa
noin 3 ½ dl
durumvehnäjauhoja
1-2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
1 ½ dl
pizzakastiketta (esim. Mutti)
1 (125 g)
tuore mozzarellajuustopallo
200 g
miniparsaa tai tavallista vihreää parsaa
2-3
kevätsipulin vartta
1 ½ dl
tuoreita tai pakasteherneitä
Lisäksi
oliiviöljyä
herneenversoja
Valmistusohje
Varhaisvihannespizza tehdään helposti näin:
1. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile kahdeksi taikinapalloiksi.
2. Anna taikinoiden kohota peitettynä huoneenlämmössä 2–3 tuntia.
3. Muotoile taikinapalat jauhotetulla leivinpöydällä käsin painellen ja venyttäen joka puolelta niin, että niistä tulee litteä ja pyöreä tai haluamasi muotoinen pizzapohja.
4. Levitä pizzapohjille ensin pizzakastiketta. Viipaloi päälle mozzarella, sitten miniparsat. Jos käytät tavallista parsaa, poista tyvestä kova, puumainen osa. Höylää parsat juustohöylällä lastuiksi. Viipaloi kevätsipuli ja ripottele herneiden kanssa pizzan päälle.
5. Esilämmitä pelti uunissa 300 asteessa. Hivuta pizza pizzalapion avulla varoen kuumalle pellille ja paista 5–8 minuuttia. Paista toinen pizza. Pirskota pizzojen pinnalle hieman oliiviöljyä ja nosta päälle herneenversoja.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Varhaisvihannespizza