Reseptit
alle 30 min
8
Kiitos

Vegaaninen piirakkapohja

Vegaaninen piirakkapohja sopii minkä tahansa makean piirakan pohjaksi. Tällä maidottomalla ja munattomalla ohjeella leivot vegaaniset mustikkapiirakat, omenapiirakat ja muut mainiot herkut.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vegaaninen piirakkapohja

100 g vegaanista leivontamargariinia
1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaurajuomaa

Keskustelu

Hei,
Toimisiko tämä ilman esipaistoa, jos paistaa piirakkaa jonkin aikaa myös pelkällä alalämmöllä?
Tuppaa aina valahtamaan näiden esipaistettavien pohjien reunat, vaikka kuinka käyttäisi painoakin.

Juu, varmasti. Alalämpöä ensin aika kovalla. Voit myös laittaa pellin alatasolle ja nostaa sitten ylemmäs myöhemmin. Onnea leipomiseen!

Hyvin onnistui ilman esipaistoakin. Pohjasta tuli murea, mutta ei hajoava.
Käytin rasvana Flora Culinessea, en juurikaan käytä pakettirasvoja, erikoisvehnäjauhoja, ruokokidesokeria ja Alpron soijamaitoa. Lisäsin myös hippusen suolaa. Lorauksen jouduin lisäämään maitoa, että sain taikinan kasattua kelmun sisälle ja jääkaappiin hetkeksi.
Sen jälkeen se oli helppo kaulita kevyesti leivinpaperin ja kelmun välissä piirakkavuokaan sopivaksi. Vedin sen lp:n kanssa vuokaan ja lisäsin täytteet: Alpron natural soijajogurttia maustettuna, joukkoon lisäsin vadelmia ja marja-aroniaa. Päälle vielä vege stroisseli ja voi sanoa, että kyllä tuli suun mukaista 😁
Tästä tuli vakioresepti, kiitos 🌹

Kommentoi juttua: Vegaaninen piirakkapohja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X