Vihannespikkelssi
Uuden sadon kasviksista syntyy herkullinen vihannespikkelsi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vihannespikkelsi
- 1 nippu porkkanoita
- 1 paprika
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2-3 sipulia
- 1 pieni kukkakaali
- 4-6 valkosipulinkynttä
Mausteliemi:
- 6 dl vettä
- 4 dl väkiviinaetikkaa
- 4 dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- pala tuoretta inkivääriä
- 2 tl kokonaisia valkopippureita
- 1 tl keltaisia sinapinsiemeniä
Valmistusohje
Vihannespikkelssi tehdään helposti näin:
1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Suikaloi myös paprika, kesäkurpitsa ja kuorittu sipuli. Leikkaa kukkakaali pieniksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Kiehauta liemi ja lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä, ensin porkkanat ja sitten sipulit, paprika, kukkakaali ja kesäkurpitsa. Keitä muutaman minuutin ajan, jotta kasvikset hieman pehmenevät, mutta jäävät kuitenkin napakoiksi.
3. Ota kasvikset reikäkauhalla liemestä ja lado puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin.
4. Kiehauta mausteliemi uudestaan, kuori vaahto pois ja kaada liemi kasvisten päälle purkkiin. Sulje purkit, jäähdytä vihannespikkelssi ja säilytä viileässä. Anna maustua pari viikkoa ennen käyttöä.
Vinkki: Näin tehdään pikkelöidyt avomaankurkut
Lue myös Anna.fi: Pikkelöidyt punasipulit sopivat moneen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vihannespikkelssi