Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Viikunatartaletti

Viikunatartaletti yhdistää viikunat ja vuohenjuuston herkulliseksi suupalaksi. Balsamicolla ja yrteillä maustetut viikunat kypsennetään rapsakoissa filotaikinakupeissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Viikunatartaletti

  • 450 g filotaikinaa, pakaste
  • 6 tuoretta kypsää viikunaa
  • 3 rkl viikuna- tai punaviinibalsamicoa
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 2 oksaa timjamia
  • 400 g vuohenjuustoa (kaksi kiekkoa)
  • 75 g voita
  • muffinipelti tai jämäkät muffinivuoat

Valmistusohje

Viikunatartaletti tehdään helposti näin:

  1. Ota yksi paketti pakastefilotaikinaa sulamaan muovipakkauksessaan huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista.
  2. Leikkaa kuusi kypsää tuoretta viikunaa neljäksi viipaleeksi ja nosta pieneen kulhoon. Mausta kolmella ruokalusikallisella viikuna- tai punaviinibalsamicoa, 1 1/2 ruokalusikallisella oliiviöljyä ja kahdella hienonnetulla rosmariinin oksalla sekä kahdella hienonnetulla timjaminoksalla.
  3. Ota kaksi pakettia eli yhteensä 400 grammaa vuohenjuustohalkoja. Leikkaa vuohenjuustohalkojen päistä kuoret pois ja leikkaa halot yhteensä 24 viipaleeksi.
  4. Sulata 75 grammaa voita. Levitä yksi filotaikinalevy leivinpaperille työtasolle ja voitele levy voilla. Aseta päälle toinen taikinalevy ja toista, kunnes kerroksia on viisi.
  5. Leikkaa levy kuudeksi neliöksi. Toista sama uudestaan.
  6. Asettele taikinaneliöt vuokiin. Leikkaa neliöt pienemmiksi tarpeen mukaan. Voitele taikinareunat voilla, etteivät ne kuivu.
  7. Aseta viikuna- ja vuohenjuustoviipaleet muffinivuokien sisään. Nosta vuoka uuniin ja paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes filotaikina on saanut väriä ja kypsynyt sekä juusto on sulanut.
  8. Tarjoa viikunatartaletti kuumana tai jäähtyneenä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Katso myös: Näin käytät filotaikinaa – poimi vinkit ja 6 herkullista ohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Filonyytit kurpitsatäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viikunatartaletti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.