Viikunatartaletti
Viikunatartaletti yhdistää viikunat ja vuohenjuuston herkulliseksi suupalaksi. Balsamicolla ja yrteillä maustetut viikunat kypsennetään rapsakoissa filotaikinakupeissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Viikunatartaletti
- 450 g filotaikinaa, pakaste
- 6 tuoretta kypsää viikunaa
- 3 rkl viikuna- tai punaviinibalsamicoa
- 1 ½ rkl oliiviöljyä
- 2 oksaa rosmariinia
- 2 oksaa timjamia
- 400 g vuohenjuustoa (kaksi kiekkoa)
- 75 g voita
- muffinipelti tai jämäkät muffinivuoat
Valmistusohje
Viikunatartaletti tehdään helposti näin:
- Ota yksi paketti pakastefilotaikinaa sulamaan muovipakkauksessaan huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista.
- Leikkaa kuusi kypsää tuoretta viikunaa neljäksi viipaleeksi ja nosta pieneen kulhoon. Mausta kolmella ruokalusikallisella viikuna- tai punaviinibalsamicoa, 1 1/2 ruokalusikallisella oliiviöljyä ja kahdella hienonnetulla rosmariinin oksalla sekä kahdella hienonnetulla timjaminoksalla.
- Ota kaksi pakettia eli yhteensä 400 grammaa vuohenjuustohalkoja. Leikkaa vuohenjuustohalkojen päistä kuoret pois ja leikkaa halot yhteensä 24 viipaleeksi.
- Sulata 75 grammaa voita. Levitä yksi filotaikinalevy leivinpaperille työtasolle ja voitele levy voilla. Aseta päälle toinen taikinalevy ja toista, kunnes kerroksia on viisi.
- Leikkaa levy kuudeksi neliöksi. Toista sama uudestaan.
- Asettele taikinaneliöt vuokiin. Leikkaa neliöt pienemmiksi tarpeen mukaan. Voitele taikinareunat voilla, etteivät ne kuivu.
- Aseta viikuna- ja vuohenjuustoviipaleet muffinivuokien sisään. Nosta vuoka uuniin ja paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes filotaikina on saanut väriä ja kypsynyt sekä juusto on sulanut.
- Tarjoa viikunatartaletti kuumana tai jäähtyneenä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.
Katso myös: Näin käytät filotaikinaa – poimi vinkit ja 6 herkullista ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Filonyytit kurpitsatäytteellä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Viikunatartaletti