Vuohenputkikeitto
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 2 rkl hienonnettua kuivattua vuohenputkea
- 3 keitettyä perunaa
- 1 rkl voita/ margariinia
- suolaa
- pippuria
- 1 l vettä tai edellisen päivän kasvisten keitinlientä
- tilkka kermaa
Valmistusohje
1. Keitetyt perunat survotaan ja seos ohennetaan nesteellä vellimäiseksi. Kattilassa sulatetaan rasva ja vuohenputkea haudutetaan siinä noin viisi minuuttia. Lisätään perunavelli. Seos saa kiehahtaa kunnolla ja se maustetaan. Keittoon lorautetaan tilkkanen kermaa ja pinnalle ripotellaan ohuita retiisin siivuja.
Resepti: Äiti Nektaria, Lintulan luostari, Heinävesi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vuohenputkikeitto