Wakame no Miso-shiru
Wakame no Miso-shiru on klassikkoruoka ja varsinainen lohtukeitto kylmään talvipäivään. Tämän reseptin on antanut Kotiliedelle tunnettu japanilaisen ruoan kokki, Kimmo Jylhä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
Wakame no Miso-shiru:
- 1 l Dashi no motoa tai vaaleaa kalalientä
- 4-6 rkl misotahnaa
- 30 g wakame-merilevää
- 2 rkl sakea
- purjo- ja siitakesuikaleita
Valmistusohje
- Liota wakame-merilevää haaleassa vedessä muutaman minuutin ajan. Huuhtele hyvin ja leikkaa suikaleiksi.
- Kiehauta kalaliemi. Sekoita misotahna pieneen määrään kalalientä ja lisää kattilaan. Tämän jälkeen keittoa ei saa enää keittää.
- Lisää sake ja suikaleiksi leikattu wakame-merilevä. Tarkista keiton maku. Jos liemi on liian suolaista, lisää vettä tai kalalientä. Jos Wakame no Miso-shiru -keitossa ei ole riittävästi makua, lisää soijakastiketta tai misoa.
- Jaa purjo- ja sienisuikaleet tarjoiluastioihin ja kaada päälle kuuma Wakame no Miso-shiru.
Katso myös: Suojaako japanilainen ruoka ylipainolta? Tutustu japanilaiseen ruokakulttuuriin!
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Japanilainen nuudelikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Wakame no Miso-shiru