Helppo parsapiirakka
Parsapiiras on parsasesongin suosikki, josta rapea voitaikinapohja ja kolmen juuston mehevä yhdistelmä tekee vastustamattoman.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Helppo parsapiirakka
- 500 g esikaulittua voitaikinalevyä (pakaste)
- 2 kananmunaa
- 2 dl emmentaljuustoraastetta
- 2 dl mozzarellajuustoraastetta
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 dl kermaviiliä
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 250 g vihreää parsaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl sormisuolaa
Valmistusohje
Helppo parsapiirakka leivotaan valmiista voitaikinasta näin:
1. Sulata esikaulittu voitaikinalevy taikina ja kauli se kevyesti leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoon. Leikkaa veitsellä 2 cm levyinen kehys taikinalevyn reunoja muotoillen. Paina veitsen terä vain taikinan puoliväliin, älä leikkaa pohjaan asti. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Kun paistat pohjaa uunissa, laskeutuu taikinan keskiosa alemmaksi, kehyksen alue kohoaa ilmavaksi.
2. Voitele kehys kananmunalla. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
3. Sekoita kaksi desilitraa emmentaljuustoraastetta, kaksi desilitraa mozzarellajuustoraastetta, desilitra parmesaanijuustoraastetta, kaksi kananmunaa, desilitra kermaviiliä ja kaksi ruokalusikallista hienonnettua ruohosipulia. Mausta neljäsosa teelusikallisella rouhittua mustapippuria, puolikkaalla teelusikallisella suolaa.
4. Ota nippu eli 250 grammaa vihreä parsaa. Katkaise parsoista puumainen tyvi. Ota pohja uunista ja kaada täyte keskiosan päälle. Lado parsat täytteen päälle. Pirskota päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Jatka paistamista 220-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Viimeistele helppo parsapiirakka puolella teelusikallisella sormisuolaa.
Vinkki! Helppo parsapiirakka valmistuu myös filotaikinasta.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2023.
Lue myös Anna.fi: Savulohi-parsapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo parsapiirakka