Ruoka

3 x perjantaipizza pikana

Perjantai on jo sinällään varsin iloinen asia, mutta vielä paremman päivän siitä tekee, kun iltapalaksi on pizzaa. Nämä kolme perjantaipizzaa valmistuvat vikkelästi, joten aikaa nautiskeluun jää enemmän.

Pizzaa pannarin tapaan

Pizzapannari Vappu Pimiän tapaan on nimensä mukaan pizzan ja pannukakun risteytys. Sen pohja tehdään perinteisen pannaritaikinan tyyliin, mutta päällä on pizzasta tuttuja täytteitä: jauhelihaa, juustoa ja kasviksia.

Pizzapannari on näppärä välipala.

Resepti: Vappu Pimiän herkullinen ja helppo pizzapannari

Pizzapohja tortillalättyyn

Nämä nopeat pizzat tehdään valmiisiin tortilla-pizzapohjiin. Valkoisen pizzan täytteenä on hunajalla maustettua ricottaa sekä mozzarellajuustoa. Suloiset boysenmarjat ovat näiden pizzojen väripilkku.

boysenmarja_tortillapizzat

Resepti: Boysenmarja-tortillapizzat

Leivinjauheella kohotettu taikina

Jos kuitenkin mielit upottaa kätesi taikinaan, kokeile tätä ohjetta. Taikina kohotetaan hiivan sijaan leivinjauheella, joten ainekset voi sekoittaa keskenään ja taikinan taputella pellille ilman ylimääräistä vaivaamista ja kohottamista. Tässä ohjeessa täytteenä on perinteinen kinkku, juusto, tomaatti. Kokeile myös veikeää fenkolin, rosmariinin ja vuohenjuuston tai pehmeän ricotan, makeiden taateleiden ja suolaisen prosciuttokinkun  yhdistelmää.

fenkolipizza

Resepti: Kinkkupizza

Kommentoi

Kommentoi juttua: 3 x perjantaipizza pikana

Sinun täytyy kommentoidaksesi.