
Parhaat pannukakku-ohjeet – ota talteen makeiden, suolaisten ja täytettyjen pannareiden reseptit
Parhaat pannukakku-ohjeet, ole hyvä. Pannukakut taipuvat makeiksi ja suolaisiksi, ne voi paistaa uuninpellillä tai pannulla, pieninä tai isoina. Valitse tästä suosikkisi ja vietä pannukakkupäivä.
Pannukakku-ohjeet saavat suut napsaamaan. Kullakin meistä on suosikkimme ja pannukakuista jokaisella on oma mielipiteensä. Kuuluuko pannukakun olla pullea vai ohut, peltipannari vai pieni lettupannulla paistettu pannari?
Lue myös: Mitä pannukakkujen päälle? Katso 5 +1 makeaa vinkkiä, joissa ei ole mansikkahilloa!
Pannukakkuja voi muunnella loputtomiin, niiden päälle tai väliin voi laittaa mitä tahansa, mitä mieli tekee. Pannukakku on helppo pyöräyttää herkkuhimon iskiessä, ja usein pannariaineksetkin löytyvät keittiön kaapista.
Makeat pannukakku-ohjeet
Pellillä tai uunivuoassa paistettava perinteinen pannukakku maistuu verrattomalta hillon tai marjojen ja vaikka kermavaahdonkin kera. Pannukakkutaikinaan voi käyttää maidon sijaan myös soijajuomaa, jolloin myös maidotonta ruokavaliota noudattavat pääsevät herkuttelemaan pannarilla.
-
Pannukakku
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Amerikkalaiset pannukakut
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Rahkapannukakku ja marjasurvos
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Ahvenanmaan pannukakku
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Gluteeniton perunapannukakku
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Suklaa-kookospannarit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Clafoutis
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Munattomaan pannukakkutaikinaan käytetään maitorahkaa, ja halutessaan mukaan voi raastaa myös pari porkkanaa tuomaan mehevyyttä.
Kardemumman makuinen Ahvenanmaan pannukakku on ihana klassikkojälkiruoka, joka maistuu kermavaahdon ja keitettyjen luumujen tai marja- tai hedelmähillon kanssa tarjottuna. Se valmistetaan riisi-tai mannapuuroon.
Amerikkalaiset pannukakut ovat sivustomme ikisuosikit. Eivätkä syyttä. Tarjoa ne kuumina vaahterasiirapin ja tuoreiden marjojen kanssa vaikkapa aamiaisella.
Clafoutis on ranskalainen versio kotoisasta pannukakusta, johon upotetaan sesongin hedelmiä. Kevät on kirsikka-clafoutisin aikaa.
Mustikkapannareiden taikinan muhevoittavat piimä ja ricotta-juusto. Mustikoita lisätään taikinaan ja valmiiden pannareiden päälle.
Suklaanystävä lisää pannukakkutaikinaansa kaakaojauhetta ja viimeistelee pannukakkuset suklaakastikkeella.
Gluteeniton perunapannukakku syntyy perunamuusin jämistä tai ylijääneistä keitetyistä perunoista. Perunoiden ansiosta pannukakusta tulee taivaallisen pehmeä ja herkullinen.
Suolaiset pannukakku-ohjeet
Suolaiset pannarit maistuvat sauna jälkeen iltapalana tai vaikkapa sunnuntai-aamun letkeällä hemmotteluaamiaisella.
-
Porkkana-parmesaanipannarit ja puolukka-punasipulirelissi
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Sienipannari
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Pinaatti-haaparouskupannukakku
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Jauhelihapannukakku
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Pinaatti-ricottapannarit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 9 annosta
-
Vappu Pimiän pizzapannari
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
-
Nokkos-parsapannukakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Gratinoidut nokkos-vuohenjuustoletut
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Lettupannulla paistetut porkkana-parmesaanipannarit sopivat salaatin kanssa luonaaksi.
Sienipannarin täytteeksi sopivat mitkä tahansa sienet, kuten vaikka kantarellit tai herkkusienet. Lisäksi ruokaisan pannukakun pinnalle levitetään sipulia, tomaattia, basilikaa ja juustoraastetta. Pinaatti-haaparouskupannukakun täytteessä maistuvat sienet, pinaatti ja fetajuusto.
Pinaatti-ricottapannukakut maistuvat pinaattilettujen tapaan puolukkasurvoksen kanssa.
Eksoottiset kesäkurpitsapannarit tarjoillaan arabikeittiöistä tutun muhammaran eli paprikoista ja saksanpähkinöistä tehdyn tahnan kera.
Kotilieden suosituimpiin suolaisiin pannareihin lukeutuu Vappu Pimiän herkullinen ja helppo pizzapannari. Se maistuu koko perheelle.
Jauhelihapannukakku on Kotilieden vuoden 2006 Kotilieden jauheliharuokakilpailun parhaimmistoa. Miedonmakuinen suolainen pannukakku maistuu saunaillan huikopalana.
Suosikkibloggaajamme Suklaapossun kinkkupannari saa makua paprikasta ja purjosta. Raikas salaatti kylkeen ja ateria on valmis.
Kun on parsan aika suolainen pannukakku ryyditetään herkuksi keväisillä vihreillä.
Täytetyt pannukakut
Täyttämällä pannukakuista tulee tuplasti herkullisimpia. Pannukakku-ohjeistamme löytyy sekä suolaisia että makeita täytettyjä lettuja.
-
Kahden suklaan letut
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 9 annosta
-
Gratinoidut kinkkuletut
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
-
Täytetyt letut sienitäytteellä
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Kahden suklaan lettujen taikinaan lisätään kaakaojauhetta ja rouhittua suklaata, täytteenä hurmaa kermavaahto ja herkun viimeistelee suklaakastike.
Ohuet pannukakut tai letut voi täyttää lempitäytteellä sesongin herkuilla. Syksyllä, parhaaseen sieniaikaan suolaiset letut saavat täytteekseen karvarouskuja, pinaattia, valkosipulia ja ruohosipulia.
Uunissa gratinoitujen kinkkulettujen väliin suikaloidaan ylikypsää kinkkua, omenaa ja juustoa.
Lue myös Anna.fi: Hurmaava vohvelibrunssi – tuunaa taikinaa suklaalla, rahkalla tai porkkanalla ja kokoa päälle ihanimmat täytteet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parhaat pannukakku-ohjeet – ota talteen makeiden, suolaisten ja täytettyjen pannareiden reseptit