Ruoka

Ceviche on raikas eteläamerikkalainen kalaruokaklassikko – katso kolme herkullista tapaa herkutella

Ceviche on eteläamerikkalainen kalaruoka, jota ei kypsennetä perinteiseen tapaan uunissa tai paistinpannulla, vaan se raakakypsennetään happamalla sitrusmehulla.

Raikasta herkkua kelpaa nauttia sellaisenaan maissilastujen kanssa tai esimerkiksi avokadojen täytteenä, mutta valmistuupa siitä varsin mainio keittokin. Teetpä ceviche sitten millä reseptillä tahansa, käytä aina mahdollisimman tuoretta kalaa.

Ceviche ei varsinaisesti ole mitään pikaruokaa, mutta silti varsin vaivatonta valmistaa, kuten Himahellan Tiina vinkkaa. Limetinmehulla ryyditetyt kalakuutiot marinoituvat jääkaapissa muutaman tunnin, minkä jälkeen joukkoon silputaan punasipulia sekä tuoretta chiliä ja korianteria. Siinä se. Kylkeen sopivat maissilastut sekä itse tehty guacamole.

Rapuceviche_avokadot

Ceviche onnistuu mainiosti myös katkaravuista. Kurkun, sipulin ja tuoreen korianterin kanssa siitä syntyy mainio täyte avokadoille. Halkaise avokadot, poista kivi ja lusikoi täytettä tilalle. Rapuceviche-avokadot maistuvat milloin tahansa, mutta ne hurmaavat erityisesti keväisessä brunssi- ja juhlapöydässä.

ecuadorilainen katkarapuceviche

Ecuadorilainen katkarapukeitto on astetta ruokaisampi versio cevichestä. Siinä on paitsi katkarapuja, myös tomaattia, sipulia ja tuoretta korianteria. Hurmaava liemi keitetää katkaravun kuorista. Makua tuovat niin appelsiinin- kuin sitruunankin mehu sekä tilkka worchesterkastiketta. Raikas keitto tarjotaan keittobanaaneista tehtyjen sipsien kanssa.

Lisää raikkaita kalaruokia:

lohiceviche

Lohiceviche

Lohipastrami

Lohipastrami

graavisiika ja misokastike

Graavisiika ja misokastike

Ruoka.fi: Lohiceviche ja salaattia

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ceviche on raikas eteläamerikkalainen kalaruokaklassikko – katso kolme herkullista tapaa herkutella

Sinun täytyy kommentoidaksesi.