Ruoka

Huippukokki Hans Välimäen nerokas 1+2+3 -pikkeliliemi saa jopa hieman raa’an tomaatin maistumaan herkulliselta

Huippukokin yksinkertaisella, vanhan ajan maustamisvinkillä valmistat helpon ja värikkään vegelisukkeen.

Suomen kärkikaartiin kuuluva ravintoloitsija ja kokki Hans Välimäki suosii tomaattia lisukkeena. Monipuolinen tomaatti taipuu moneen huippukokin käsisissä.

”Tällä nerokkaalla liemellä saat myös hieman raa’oista tomaateista maukkaita. Vanhan ajan pikkeliliemi sopii myös tomaatille. 1+2+3 -liemi on vanha tuttu tapa pikkelöidä kasviksia.”

Välimäki suosii kotimaisia raaka-aineita, mutta kotimainen perustomaatti ei saa kokilta ylistystä, siksi hän suosii niiden maustamista tällä helpolla liemellä.

”Harvemmin olen syönyt todella kypsää ja makeaa kotimaista perustomaattia. Pienellä maustamisella siitäkin kehittyy mainio.”

Hans Välimäen 1+2+3 -pikkeliliemen huippuohje

Pikkeliliemeen tulee 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Ainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan kasvisten joukkoon.

”Peruslientä voi sitten maustaa halutessaan miten haluaa esimerkiksi yrteillä, valkosipulilla tai chilillä. Sama liemi toimii periaatteessa mille tahansa aineksille, myös silakoille, sillille tai minkälaisille kasviksille tahansa.”

Pikkeliliemellä maustettu tomaattisalaatti
Hans Välimäen tomaattisalaatti on nerokkaan yksinkertainen. Ravintoloitsija ja kokki jakoi helppoja ruoanlaittovinkkejä Lidl-ruokakaupan synttärijuhlilla.

Kokataan tuoreista tomaateista

Tuoreet tomaatit ovat nyt täynnä mehukasta makua. Vihannestiskin pyöreistä punaposkista voit valmistaa monipuolisesti ruokaa. Kokeile tomaattipiirakkaa, -paistosta tai -pastaa.

Tomaatti-mangoldipaistos syntyy uunissa kanamunista, juustosta ja kasviksista. Mehevä paistos sopii ruokaisaksi iltapalaksi tai kevyeksi lounaaksi.

Tomaatti sopii monenlaiseen kokkaukseen.

Myös tomaattipiirakka käy sekä iltapalasta että lounaasta. Tuoreilla tomaateilla ja sipulilla täytetty piirakka on raikas ja kevyt vaihtoehto myös kahvipöydän suolapalaksi.

Tuoreista tomaateista pyöräytetyt kasvispastat sopivat arki-iltojen pikaruoaksi. Kokeile vaikkapa spagettia tomaatin ja rucolan kanssa tai pastaa ja tuoretomaattikastiketta basilikan ja vuohenjuuston kera.

Kokeile myös itse tehtyä ketsuppia. 

Kotilieden ruokabloggari Suklaapossu valmisti tomaatista maukkaan piirakan, jossa suolaisuutta mukaan tuo fetajuusto. Kokeile tätä tomaatti-fetapiirakkaa ilta- tai välipalana. Jos haluat askarrella tomaatista ruusun, ohjeet löydät videolta!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Huippukokki Hans Välimäen nerokas 1+2+3 -pikkeliliemi saa jopa hieman raa’an tomaatin maistumaan herkulliselta

Elsaliisa

Kiitos sanoo mummeli 63 v
Täytyy kokeilla 😉

Sinun täytyy kommentoidaksesi.