Köyhät ritarit hillon ja mascarponevaahdon kanssa

Köyhät ritarit voi tehdä myös grillissä – mascarponella maustettu kermavaahto tekee niistä taivaallisia!

Lomalaisen parhaat jälkiruoat syntyvät rennosti grillissä. Köyhät ritarit ovat kiireettömän aamun tai iltapalan superherkku. Kokeile Kotilieden helppoa reseptiä!

Köyhät ritarit pelastavat tarjoilun yllätysvieraille, tyydyttävät makeanhimon ja täydentävät kesän kevyen salaattiaterian. Ainekset köyhiin ritareihin löytyvät vaivatta lähikaupasta, eikä herkkuleivonnaista valmistaessa tarvitse edes uunia kuumentaa.

Lue myös: Leivo lasten kanssa, 6 helppoa ohjetta

Perinteisesti  ritarit tehdään vaaleasta leivästä. leipäviipaleet kastetaan muna-maitoseokseen, paistetaan voissa pannulla kullanruskeiksi ja tarjotaan hillon kanssa.

Leivän tilalla voi käyttää myös pullapitkoa. Köyhät ritarit ovat paitsi mainiota jälkiruokaa myös herkullinen tapa päästä eroon hieman kuivahtaneesta pullapitkosta tai vaaleasta leivästä.

Lue myös: Köyhien ritarien resepti

Grillatut köyhät ritarit

Kun grillaat pullaviipaleet, voitele ne ensin molemmin puolin. Voin voi maustaa kevyesti kanelilla tai vaniljasokerilla, jos kaipaat pullaan tai leipään lisämakua. Grillaa vehnäset molemmin puolin miedossa lämmössä kullan ruskeiksi ja pinnalta rapeiksi.

Köyhät ritarit ja mascarponekermavaahto

Jos haluat nostaa ritarit astetta rikkaammiksi, tarjoa ne kermavaahdon, hunajan tai vaahterasiirapin ja tuoreiden marjojen kanssa. Kun maustat kermavaahdon mascarpone-tuorejuustolla, saat ritareista täyteläisen, juustokakkumaisen herkun.  Käytä kahteen desilitraan kermaa noin 100–200 g mascarpone-juustoa makusi mukaan.

Gluteenittomat köyhät ritarit syntyvät gluteenittomasta leivästä samaan tapaan kuin perinteiset ritarit.

Lue myös: Himahella-blogin ritarit 

Köyhät ritarit banaanin, hunajan ja mantelilastujen kanssa

Ritarit voi kruunata myös grillatuilla hedelmillä. Esimerkiksi grillatut nektariinit ja tuoreet vadelmat ovat mainio yhdistelmä, kun kaipaat vaihtelua tähän perinneherkkuun.

Jos haluat ritareista kevyemmät, korvaa kermavaahto jogurttikastikkeella ja hillo tuoreilla marjoilla.  Banaaniviipaleet, hunaja ja manteli-tai kookoslastut tekevät ritareista eksoottiset.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Köyhät ritarit voi tehdä myös grillissä – mascarponella maustettu kermavaahto tekee niistä taivaallisia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X