Ruoka

Grillattu jälkiruoka – katso ohjeet kesän makeimpiin jälkiruokiin!

Grillattu jälkuruoka huipentaa kesäisen aterian. Grillin lämmössä paistuvat muurinpohjaletut ja paahtuvat makeat hedelmät. Katso reseptit!

Kesällä koko ateria valmistuu grillissä jälkiruokaa myöten. Herkuttele tuttuun tapaan muurinpohjaletuilla tai karibialaiseen tyyliin paahdetulla ananaksella ja rommikinuskilla. Kokosimme tähän Kotilieden makeimmat grilliherkut, joista löydät varmasti suosikksi.

Lettu maistuu aina

Ainakin kerran kesässä pitää saada suuria, muurinpohjapannussa pitsimäisen ohuiksi paistettuja muurinpohjalettuja, jotka herkutellaan tuoreiden marjojen ja jäätelön tai kermavaahdon kera.

Etukäteen paistettujen lettujen liekitys käy grillikekkereiden ohjelmanumerosta. Liekitetyt letut saavat makua marjoista ja konjakista.

Grillattu jälkiruoka maistuu makeaksi paahtuneelta hedelmältä

Nopeasti grillissä paahdetuista hedelmistä saa helpon ja herkullisen kesäjälkkärin jäätelön kera. Grillattavaksi sopivat esimerkiksi ananas, persikat ja nektariinit. Paahdetut hedelmät aateloidaan helpolla  pistaasi-limettikastikeella.

Koleaankin kesäiltaan tulee tuulahdus tropiikin tunnelmaa, kun aterian jälkiruoaksi tarjoaa grillattua ananasta rommikinuskikastikkeen kera tai ananas-halloumivartaita, jotka kylvetetään inkiväärillä ja rommilla maustetussa liemessä.

Vesimeloni saa grillin paahteessa ihan uudenlaisen täyteläisen makean aromin. Grillattu vesimeloni sopii jälkiruoaksi, mutta myös grilliruoan lisukkeeksi vaikkapa fetan kanssa. Vesimelonista voi tehdä myös hauskat vartaat, jotka nautitaan raikkaan, mintulla maustetun jogurttikastikkeen kanssa.

Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty linkkejä 28.4.2021.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kermavaahtoa ja grillattua aprikoosia

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu jälkiruoka – katso ohjeet kesän makeimpiin jälkiruokiin!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.