Ideoita ruoanlaittoon

Leivontakirjat loistivat Vuoden kotimainen keittokirja 2021 -kilpailussa: ”Voittaja on leivontaa rakastavan luottoteos!”

Vuoden kotimainen keittokirja 2021 -voittaja on tyylikäs, harmoninen ja erityisen herkullinen. Kunniamaininnan saanut kirja ylistää karjalaista piirakkaperinnettä.

Vuoden kotimainen keittokirja 2021 -palkinto luovutettiin Viinikylässä Helsingin Messukeskuksessa Markus Hurskaiselle Makeeta (Teos) -kirjasta. Kunniamaininnan Ruokatoimittajat antoivat Pirkko Sallinen-Gimplin kirjoittamalle Suurelle karjalaiselle piirakkakirjalle (SKS Kirjat).

Vuoden kotimainen keittokirja 2021 Makeeta (Teos) ja kunniamaininnan saanut Suuri karjalainen piirakkakirja (SKS kirjat) tuovat leivonnan iloa. 
Vuoden kotimainen keittokirja 2021 Makeeta (Teos) ja kunniamaininnan saanut Suuri karjalainen piirakkakirja (SKSkirjat) tuovat leivonnan iloa.  Kuva: kustantamot Teos ja SKS kirjat

Vuoden kotimainen keittokirja 2021 valittiin kymmenien joukosta

Vuoden keittokirja valinta tehtiin reilun kolmenkymmenen vuoden aikana ilmestyneen ruokakirjan joukosta. Ruokatoimittajista koostuva raati testaa uusien kirjojen reseptiikkaa ja valitsee lopulta yhden kirjan Vuoden kotimaiseksi keittokirjaksi. Voittajan lisäksi yhdelle kirjalle annettiin tänä vuonna kunniamaininta.

Voittajakirjaa Makeeta ylistetään innostavaksi, kauniiksi, informatiiviseksi ja keittokirjahyllyn luottopakiksi, jonka voi nostaa hyllyyn ja johon voi tarpeen tullen aina palata. Kirjan reseptiikka yhdistää ammattilaisten käyttämiä tekniikoita tuttuihin leivonnaisiin. Kirjasta saa inspiraatiota ja ideoita, kuten kirjan kirjoittanut Hurskainen alun perin halusikin.

”Kirja syntyi puhtaasti rakkaudesta leipomiseen ja halusta jakaa tietoa kotileipureille. Haluan kirjan toimivan idealähteenä omille leipomuksille. Kaikkea ei tarvitse noudattaa kirjaimellisesti ja ideoita voi napata omien reseptien oheen”, Markus Hurskainen kannustaa.

Kirjassa hän halusi jakaa vuosien aikana kertynyttä tietoa ja osaamista makeista leivonnaisista.

”Tavoitteenani oli tehdä perustavaa laatua oleva teos, joka kantaa pitkälle ja kestää aikaa.”

Lue myös: Kotilieden ruokatoimittaja sai arvostetun palkinnon: Sanna Mansikkamäen Peruna-kirja on vuoden paras keittokirja

Kunniamaininta karjalaisia piirakoita juhlistavalle kirjalle

Ruokatoimittajat ry myöntää Vuoden kotimainen keittokirja 2021 -kunniamaininnan Pirkko Sallinen-Gimplin teokselle Suuri karjalainen piirakkakirja (SKS kirjat).

Ruokatoimittajat kuvaavat sitä oodiksi yhdelle Suomen rakastetuimmista piirakoista.

”Olemme onnellisia, että suomalaiset piirakat ovat saaneet vihdoin oman kirjan. Karjalaisten piirakoiden valmistus ja tietous siirtyy nyt eteenpäin seuraaville sukupolville. Ovathan piirakat todella tärkeä osa suomalaista ruokaperinnettä”, Ruokatoimittajat yhdistyksen puheenjohtaja Teresa Välimäki sanoo.

Kirja on ruokakulttuurisesti tärkeä teos, joka ylläpitää perinteitä ja innostaa tekemään itse.

Erityisen hienon kirjasta teki sen selkeä ja houkutteleva ulkoasu. Siinä on myös sopivassa suhteessa historiaa, tarinoita ja reseptejä. Kaiken kaikkiaan Suuri karjalainen piirakkakirja on onnistunut kokonaisuus, jossa simppelisti rajattu aihe tarjoillaan lukijalle tarinallisesti kiehtovana, valintaa perustellaan Ruokatoimittajien tiedotteessa.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Leivontakirjat loistivat Vuoden kotimainen keittokirja 2021 -kilpailussa: ”Voittaja on leivontaa rakastavan luottoteos!”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.