Miten tehdään gluteeniton pizzapohja? Muista yksi niksi, niin onnistut varmasti

Testasimme gluteenittoman pizzapohjan valmistuksen. Tällä ohjeella onnistut varmasti. Se on testattu useita kertoja ja toimii taatusti. Valmistamisessa pitää muista yksi niksi, niin homma menee nappiin.

Gluteeniton pizzapohja tehdään todella yksinkertaisista aineksista, kuten tavallisista vehnäjauhoistakin valmistettava. Gluteenittomassa leivonnassa haasteena on vain tahmainen taikina, joka pitäisi saada muotoonsa ja kohotettua.

Lue myös: Paras gluteeniton pizzapohja

3 tärkeää asiaa gluteenittoman pizzapohjan valmistuksessa

  1. Valitse hyvät jauhot.
  2. Käytä sähkövatkaimen taikinakoukkuja sekoitukseen, niin kätesi eivät tahmaannu taikinaan.
  3. Kostuta kädet kevyesti painellessasi ja muotoillessasi taikinaa pellille. Kylmä vesi on tässä paras. Voit myös vähän öljytä käsiäsi.
  4. Älä kohota taikinaa kulhossa kuten vehnätaikinaa. Gluteeniton pizzapohjataikina kohotetaan pellillä sen jälkeen, kun se on paineltu muotoonsa. Taikina kohoaa sinä aikana, kun valmistelet täytteet.

sienipizza

Parhaat täytteet pizzalle

Lue myös: Pizzan villit täytevaihtoehdot – kokeilisitko näitä makuja?

Mitä ovatkaan parhaat pizzan täytteet? Sehän on luonnollisesti makuasia, mutta kokosimme muutaman hyvän kombinaation, joista valita. Syksyllä pizzaan laitetaan tietenkin metsäsieniä, talvella maistuvat tuhdimmat pizzat kuten salamipizza ja kesällä kevyemmät täytteet kuten ohueksi leikatut kesäkurpitsasiivut.

  1. kinkku+sinihomejuusto = legendaarinen
  2. tomaattikastiketta+mozzarellaa+basilikaa = klassikko
  3. ohueksi siivutettua keitettyä perunaa+rosmariinia+suolaa = yllättävän herkku yhdistelmä
  4. unohda tomaattikastike, käytä ranskankermaa, lisää päälle myös kylmäsavulohisiivuja+sitruunankuorta = lohen ystävälle
  5. tomaattikastiketta+metsäsieniä esimerkiksi suppilovahveroita tai tatteja = syksyisiä makuja
  6. tomaattikastiketta+öljyyn säilöttyjä sardelleja+kapriksia = melkein kuin Napolissa
  7. tomaattikastiketta+tulista salamia = tuhti setti lihansyöjän makuun

Taateli-ricottapizza

Tunnetko pizzasanaston?

Lue lisää: Pieni pizzaopas: tutustu pieneen pizzasanastoon ja nappaa parhaat pizzareseptit

Pizza romana: Roomalainen pizza. Ohut ja rapea pohja, yleisin tyyli suomalaispizzerioissa.

Pizza napoletana: Napolilainen pizza. Pohja pehmeämpi ja sitkaampi kuin roomalaisessa pizzassa. Reunat kohonneet ja osin hiiltyneet puu-uunissa paiston seurauksena.

Pizza bianco: valkoinen pizza, jossa ei ole kastiketta, vaan täytteet levitetään suoraan pizzapohjan päälle. Usein valkoinen pizza pitää sisällään esimerkiksi ricotta- tai mozzarellajuustoa tai ranskankermaa.

Pizza rossa: punainen pizza, jonka täytteenä on tomaattikastiketta

Pizza al taglio: Paloiteltu levypizza, jota Italiassa myydään usein painon mukaan.

Calzone: Täytetty pizza, joka ennen paistamista on taiteltu puolikuun muotoon.

Pizza fritta: friteerattu pizza. Pizzapohja friteerataan ja täytetään vasta lopuksi tai taitellaan calzonen muotoon ja friteerataan vasta sitten. Ensimmäistä tarjotaan usein alkuruokana, jälkimmäinen puolestaan on suosittu napolilainen katuruoka.

Pizza dolce: Makea jälkiruokapizza. Nutella on herkullista pizzan päällä.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Miten tehdään gluteeniton pizzapohja? Muista yksi niksi, niin onnistut varmasti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X