Ruoka

Fetapiirakka on suolainen herkkutarjottava – kurkkaa Kotilieden suosituimmat ohjeet

Fetapiirakka on varmasti yksi suosituimmista piirakoista mitä on! Kokosimme yhteen kolme herkullista ohjetta, joista jokainen löytää oman suosikkinsa.

Täydellinen fetapiirakka on suolainen ja maistuva. Piirakka kannatta tehdä oikeasta fetajuustosta, eikä salaattijuustoista. Oikeassa fetassa on juuri sopivan suolainen suutuntuma ja sen aitouden  tunnistaa heti suussa.

Fetan kavereita ovat ihanat ja kypsät tomaatit. Myös pinaatti, sipuli, paprika, oliivit, kaprikset ja muut Välimeren herkut ovat fetan kumppaneita. Fetaa käytetään monipuolisesti erilaisissa suolaisissa piirakoissa ja salaateissa.

Lue myös: Huikeat ohjeet ihaniin peltipiirakoihin

Helppo fetapiirakka valmistuu lehtitaikinalevystä.

1. Gluteeniton fetapiirakka

Gluteeniton piirakkapohja leivotaan riisijauhoista, kauraleseistä ja perunasta. Maukas pohja on perunan ansiosta mehevä, eikä yhtään niin kuiva kuin gluteenittomat piirakkapohjat yleensä ovat. Täytteenä on klassisesti pinaattia ja fetaa. Pinaatin tilalla voi käyttää myös nokkosta tai lehtikaalia. Lehtikaaliakin saa hyvin kaupan pakastealtaasta valmiiksi pilkottuna.

Ohje:  Gluteeniton suolainen piirakkapohja ja fetapiirakka

2. Pohjaton fetapiirakka

Pohjaton fetapiirakka saa aina juhlissa ylistystä. Sen salaisuus piilee hyppysellisessä muskottipähkinää. Ja kuinka helposti se valmistuukaan. Sekoita vain ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Uuni hoitaa loput. Piiraan voi koristella raikkailla tomaateilla ja yrteillä. Isomman määrän tätä herkkua teet triplaamalla ainekset ja kaatamalla täytteen pellille. Saat ison satsin kerralla ihanaa piirakkaa. Tämä on niin hyvää, että takaamme sen suosion kesäjuhlissa tai bileiden suolapalana.

Ohje: Pohjaton fetapiirakka / gluteeniton

3. Valmis lehtitaikina avuksi

Valmiiksi kaulittu 600 g:n lehtitaikinalevy pelastaa silloin, kun haluat nopeasti herkullisen piirakan. Se sulaa hetkessä huoneenlämmössä ja isosta levystä voi taikoa vaikka mitä. Tähän fetapiirakkaan taikina käytetään kokonaisena ja reunat vain taitellaan ylös ja täyte jää sisään. Kuinka helppoa!

Lehtitaikinalevyyn tehdyssä fetapiirakan täytteessä on kesäkurpitsaa, tomaatteja ja fetaa. Lisäksi pohjan päälle tehdään maukas sipulimuhennos. Sipulia paistetaan pitkään, kunnes se karamellisoituu. Karamellisoitu sipuli sopii hyvin fetan kaveriksi.

Ohje: Fetapiirakka helposti lehtitaikinaan

Kommentoi

Kommentoi juttua: Fetapiirakka on suolainen herkkutarjottava – kurkkaa Kotilieden suosituimmat ohjeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.