Ruoka

Jauhelihakeitto on edullinen arkiruoka – näillä vinkeillä saat tutusta keitosta kaksin verroin parempaa!

Jauhelihakeitto on parasta arkiruokaa. Mausteita ja höysteitä vaihtamalla siitä syntyy aina uudenlainen ruoka. Keräsimme tähän kolme maukasta jauhelihakeittoa, valitse suosikkisi.

Jauhelihakeitto on yksi parhaista arkiruoista.  Se syntyy helposti edullisista raaka-aineista, täyttää vatsan ja pitää hyvin kylläisenä. Keitto myös paranee, kun se saa maustua yön yli jääkaapissa, joten sitä kannattaa tehdä kerralla koko kattilallinen.

Lue myös: Helppoja ruokia jauhelihasta

Jauhelihakeittoa valmistettaessa on tärkeää, että liha ruskistetaan huolella kuumalla paistinpannulla. Jos pannusi on kovin pieni, voi lihan paistaa vaikka useammassakin eräässä. Huolella ruskistettu liha antaa keittoon syvyyttä ja rutkasti makua. Valitse jauhelihakeittoon vähärasvaista jauhelihaa. Näin keitto saa makua keiton koostumuksen kärismättä. Osan lihasta voi halutessaan korvata linsseillä tai pavuilla.

Liemen voi valmistaa maun mukaan kirkkana tai tomaattisena. Tilkka valkoviiniä loihtii arkiruokaan ripauksen luksusta, ja makua voi pyöristää myös nokareella smetanaa tai ranskankermaa.

1. Jauhelihakeitto Vappu Pimiän tapaan

Kun kaipaat jotain todella proteiinipitoista ja täyttävää keittoa, on Vappun Pimiän ohjeella valmistettava jauheliha-linssikeitto valintasi. Se taittaa kovimmankin nälän ja pitää pitkään kylläisenä. Tomaattikuutiot ja pinaatti ovat herkullisia sattumpia perinteisten perunoiden ja keittojuuresten sijaan.

Vappu Pimiän jauheliha-linssikeitto on helppo valmistaa.

Ohje: Vappu Pimiän jauheliha-linssikeitto

2. Unkarilainen jauhelihagulassikeitto

Unkarilainen jauhelihagulassikeitto lämmittää täyteläisellä maullaan. Ripaus savupaprikajauhetta antaa keitolle herkullista savuaromia. Samettinen smetana ja hyvä viipale rapeakuorista leipää viimeistelevät maukkaan keittoaterian. Viikonloppuversion keitosta teet vaihtamalla jauhelihan kokolihaan tai laadukkaaseen, mausteiseen makkaraan.

unkarilainen jauhelihagulassi

Ohje: Unkarilainen jauhelihagulassikeitto

3. Helppo jauhelihakeitto tomaattisella liemellä

Tomaattinen jauhelihakeitto ihastuttaa nopeudellaan ja hurmaa helppoudellaan. Keitto syntyy pikapikaa töiden jälkeen, sen takaavat kattilaan kumottavat valmiit keittojuurekset, jotka ovat oiva kiireisen apu.

Helppoudet ja kätevyydet sikseen, sillä parasta on kuitenkin maku. Makeantulinen sweet chili -kastike sekä nokare smetanaa takaavat makuilotulituksen.

jauhelihakeitto

Ohje: Jauhelihakeittoresepti

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihakeitto on edullinen arkiruoka – näillä vinkeillä saat tutusta keitosta kaksin verroin parempaa!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.