Ruoka

Lastenjuhlien ruokatarjoilu

Lastenjuhlissa tarjoillaan sekä suolaisia että makeita herkkuja, joita on helppo nauttia temmellyksen lomassa.

Suolaiset vohvelit tarjoillaan tonnikalatäytteen kanssa. Sekä taikina että täyte ovat gluteenittomia ja laktoosittomia, joten vohvelit sopivat tarjottavaksi myös allergikoille.

Mukavaa pikkusuolaista purtavaa ovat myös kinkulla ja juustolla täytetyt pizzakierteet sekä kasvistikut, joihin pistellään falafelpyöryköitä, tomaatteja ja kurkkua.

Makeisiin mansikka-vaahtokarkkivartaisiin pistellään suklaalla kuorrutettuja vaahtokarkkeja ja mansikoita.

Herkkusuille maistuvat viidakon suklaamuffinit. Helpot muffinit koristellaan tuorejuustokuorrutuksella ja viidakkoaiheisilla sokerikoristekuvioilla. Halutessaan koristeet voi tietysti vaihtaa juhlan teemaan sopiviksi.

Janon sammuttamiseen sopivat maistuvat smoothiejuomat. Marjasmoothie ja banaani-kookossmoothie säilyvät kylminä vaikkapa jääpaloilla täytetyssä kylmälaukussa.

Erilaiset kuivatut hedelmä- ja juureslastut ovat rapeaa ja terveellistä tarjottavaa. Tarjoile lastut iloisenvärisistä paperisista tötteröistä, jotka syntyvät helposti noin A4-kokoista paperinpalaa pyörittämällä. Kiinnitä tötteröt nitojalla.

Valitse lastenjuhlien karkeiksi reiällisiä namuja ja varaa juhliin paksua, pyöreää kuminauhaa, niin jokainen lapsi voi askarrella itselleen oman karkkikorun ranteeseen. Korujen askartelu käy ohjelmanumerostakin.

Kuvat: Kristiina Kurronen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lastenjuhlien ruokatarjoilu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.