Ruoka

Leivo maailman pehmeimmät pullat tangzhong-menetelmällä – tästä metodista kotileipurit kuhisevat juuri nyt

Suositulla tangzhong-menetelmällä leivot helposti niin mehevät korvapuustit, suklaarinkelit kuin peltipullankin. Nappaa vinkit esitaikinan tekoon ja kohotukseen, ja nauti elämäsi pehmeimmät pullat!

Joko kokeilit leivontahitiksi nousseella tangzhong-menetelmällä leivottuja sämpylöitä? Leivo seuraavaksi esitaikinan ja jälkinostatuksen avulla elämäsi pehmeimmät pullat!

Aasiasta tuttu leivontametodi tekee taikinasta kuohkeaa ja pullista täyteläisen kosteat ja mehevät. Taika on jauhoista ja nesteestä koostuvassa esitaikinassa, joka lämmitetään yli 60-asteiseksi. Lämpö saa jauhojen tärkkelyksen liisteröitymään eli muodostamaan taikinaan löyhän hyytelöverkoston, mikä vaikuttaa pullien rakenteeseen.

”Hyytelöitynyt tärkkelys tuo paitsi mehevyyttä pulliin myös pienikuplaista ’sienimäistä’ kuohkeutta, sillä hyytelöverkosto pidättää paiston aikana höyrystyvää vettä ja kaasuja eri tavalla kuin perinteisen leivän sitkoverkosto”, Turun yliopiston elintarvikekehityksen professori Anu Hopia kertoi Kotiliedelle maaliskuussa 2021.

Lue myös: Johanna leipoi sämpylät tangzhong-menetelmällä: ”Ei koskaan enää kovia sämpylöitä!”

Yhdestä taikinasta voi leipoa erimuotoisia pullia. Kokosimme vinkit, joilla otat haltuun uuden pullataikinan tekotekniikan sekä ideat kuuteen pullaan, joista tulee tangzhong-menetelmän avulla entistäkin herkullisempia.

Pullataikina pöydällä
Keitä esitaikina, vaivaa hyvin ja kohota muotoiltuna. Tällä tekniikalla leivot elämäsi pehmeimmät pullat. Kuva: Niclas Mäkelä

Maailman pehmeimmät pullat tangzhong-menetelmällä – näin onnistut

Pullataikinan teko tangzhong-tekniikalla on helppoa, kun muistat esitaikinan ainesosien suhteet ja sekä kohotusjärjestyksen, -ajan ja -lämpötilan. Ja kyllä, yksi pitkä kohotuskerta riittää!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Leivo maailman pehmeimmät pullat tangzhong-menetelmällä – tästä metodista kotileipurit kuhisevat juuri nyt

remppa

huomenta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.