Ruoka

Pääsiäispasha kolmella tavalla

Pasha kuuluu pääsiäisen klassikkojälkiruokiin. Poimi tästä perinteisen pashan, kevyen pashamaljan sekä trendikkän passion-vaniljapashan ohje.

Pääsiäispasha valmistuu perinteisesti voista, kananmunista, rahkasta ja kermasta, mutta pashan voi valmistaa muillakin tavoilla. Kokosimme tähän tarjolle kolme tapaa.

Pääsiäispasha Vappu Pimiän tapaan

Tämä perinteinen pääsiäispasha valmistuu Vappu Pimiän ohjeen mukaan. Se maistuu rahkalta, manteleilta, kermalta ja raikastuu ihanasti sitruunalla. Pashaseos laitetaan perinteiseen tapaan sideharsolla tai suodatinpaperilla vuorattuun muottiin ja se saa kiinteytyä muotissaan vähintään yön yli, ennen kuin sen voi kumota. Aito pashamuotti on tehty puusta ja kuvioitu uskonnollisin aihein, mutta myös siivilä, kahvisuodatin tai vaikka kolmioraastinraudan sisus sopii muotiksi.

Kumoa valmis pasha tarjoiluvadille, koristele vati halutessasi tuoreilla hedelmillä tai pääsiäismakeisilla ja tarjoa sitä kotitekoisen pääsiäispullan tai ortodoksisen kulitsan kanssa.

pääsiäispasha

Resepti: Pasha Vappu Pimiän ohjeella

Kevyt pashamalja

Perinteinen pääsiäispasha on varsin tuhti tarjottava. Jos kaipaat pääsiäisaterian päätteeksi astetta raikkaampia makuja, kokeile kevyttä pashamaljaa. Se syntyy vaahdotetusta vaniljakastikkeesta ja appelsiinin makuisesta tuorejuustosta sekä appelsiini- ja mangokuutioista. Rusinat kuuluvat tietysti asiaan, mutta mantelit voi vaihteeksi korvata herkullisia pistaasipähkinöillä.

Pashamaljan etuihin kuuluu myös se, ettei massaa tarvitse valuttaa yön yli muotissa, vaan ainekset voi kerrostaa rennosti annosmaljoihin ja herkutella saman tien.

kevyt pashamalja

Resepti: Kevyt pashamalja

Raikas passion-vaniljapasha

Kokeile perinteisen pashan sijaan raikasta passion-vaniljapashaa. Siinä on perinteisestä pashasta tuttuja elementtejä, kuten rahkaa, kermaa ja manteleita, mutta myös herkullista passionhedelmää. Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimella ja laita massa valumaan sideharsolla vuorattuun siivilään vuorokaudeksi. Muotoile sen jälkeen passion-vaniljapashasta kauniit annokset ja koristele lopuksi passiohedelmällä.

passion-vaniljapasha

Resepti: Passion-vaniljapasha

 

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vegaaninen pasha

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäispasha kolmella tavalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.