Ruoka

Helsingin parhaat brunssit – listasimme 11 ihanaa paikkaa, joissa haluat aloittaa aamusi

Saisiko olla seisovaa pöytää vai listalta tilattuja aamiaisherkkuja? Listasimme Helsingin vanhat ja uudet suosikkibrunssit, jotka ovat piipahtamisen arvoisia.

Paras tapa aloittaa viikonloppuaamu on poiketa brunssille. Mutta mihin Helsingissä kannattaa suunnata hyvän aamupalan perässä? Missä sijaitsee paras brunssi Helsinki? Kotilieden toimitus kokosi listan, jolta löytyy Helsingin parhaat brunssipaikat.

Uusien ja vanhojen suosikkien joukosta löydät sekä runsaat noutopöydät että paikat, joissa brunssi tarjoillaan pöytiin. Joko olet herkutellut näissä paikoissa?

Lue myös: Tampereen parhaat ravintolat – listasimme 24 ihanaa paikkaa, joissa haluat käydä herkuttelemassa

Paras brunssi Helsinki – aamiaisherkkuja noutopöydästä

1. Tanner

Tannerin kasvispainotteisesta brunssipöydästä löydät maailman makuja, kun kaipaat vaihtelua perinteisille aamupaloille. Tarjolla on muun muassa itämaisia tahnoja, italialaisia leikkeleitä ja juustoja. Brunssiin kuuluu myös yksi lämmin annos listalta. Tarjolla on runsaasti vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Ähkytakuu!

2. Ravintola Piilo

Hietalahden kauppahallin upeassa miljöössä sijaitsee todellinen salainen helmi, joka on ehkäpä yksi Helsingin parhaista seisovan pöydän brunsseista. Piilon herkkujen valikoima on yltäkylläinen, mutta kuitenkin laadukas. Jos rakastat hyviä jälkiruokia, suuntaa tänne, sillä Bus Gelaton artesaanijäätelöt kuuluvat brunssin hintaan pannareiden, kakkujen ja muiden jälkkäreiden lisäksi.

Paras brunssi Helsinki, Piilo
Piilon tunnelmallinen miljöö on oiva paikka myös kahvitteluihin. © Alina Koskela

3. Albina

Konepajalla sijaitseva trendikäs Albina tunnetaan parhaiten illallispaikkana, mutta viikonloppuisin tarjolla on myös laadukasta brunssia. Brunssin hintaan sisältyy seisova pöytä ja yksi vaihtuvalta listalta tilattava lämmin ateria. Viihtyisä, tilava miljöö.

4. Ekberg

Historiaa huokuva Ekberg on yksi Helsingin vanhimmista kahviloista, ja sen viikonloppubrunssi onkin hyvin perinteikäs. Seisovasta pöydästä löytyy muun muassa käsinleivottua leipää, uunituoreita croissantteja, juustoa, leikkeleitä, nakkeja, ja lihapullia, eli jokaiselle jotakin. Jälkiruokapöydässä ilahduttaa pappilan hätävara ja leipomon omat kakut.

5. Lapland Hotel Bulevardi

Hotelliinkin voi piipahtaa brunssille, ja kukapa nyt ei rakastaisi hotelliaamupaloja. Kaupungin paras hotelliaamupala löytyy Bulevardilta Lapland Hotellista, jossa tarjolla on pohjoisen makuja, kuten poromustamakkaraa ja savukalaa. Unohtamatta kuuluisaa kaurapuuroa. Muista pöytävaraus!

Lue myös: Onko tässä maailman paras kaurapuuro? Suomalainen hotelliketju pisti jakoon hittireseptin, jonka perään kyselevät jopa maailmantähdet

Paras brunssi Helsinki, Lapland hotel
Pitkään haudutettu puuro on Lapland hotellin suosituin aamupalaherkku. © Mikko Uosukainen

Paras brunssi Helsinki – valikoi omat suosikkiherkut listalta

1. Way bakery

Kalliossa Karhupuiston laidalla sijaitseva Way tunnetaan alueen suosikkileipomona, joka tarjoilee joka päivä aamupalaa ja brunssisettejä. Brunssilautaselta löytyy muun muassa itseleivottua hapanjuurileipää, maalaiskinkkua ja comté-juustoa. Hyvät raaka-aineet näyttelevät pääroolia Wayssa!

2. Flät no 14

Flät no 14 on aina viikonloppuisin täynnä, joten pöytävaraus kannattaa tehdä! Se kertonee jo paljon siitä, kuinka suosittu brunssi on. Listalta kootaan oma brunssisetti esimerkiksi 3 tai 5 pienestä annoksesta. Alla olevassa kuvassa kolmen annoksen aamupala koostui talon kokkelista, savuporotahnasta, tuoreesta leivästä ja suklaakakusta. 

Lue myös: Itä-Helsingin parhaat ruokapaikat: Näissä ravintoloissa haluat käydä herkuttelemassa eksoottisilla mauilla!

Paras brunssi Helsinki, Flät no 14
Flät no 14 on kuin viihtyisä olohuone Kallion sydämessä. © Alina Koskela

3. Levain

Levain tunnetaan paitsi leipomoherkuista, myös loistavasta aamiaisesta. Listalta tilattavia eri kokoisia aamupala-annoksia ja settejä on tarjolla koko päivän, jotta aamu-unisetkin ehtivät mukaan. Egg sandwich, eli aamupalaburgeri on maistamisen arvoinen. Levain löytyy Töölöstä ja Punavuoresta, joista jälkimmäinen on se tilavin, ja sopii isommallekin porukalle.

4. Harju 8

Urbaanien nuorten kantapaikkana tunnettu Harju 8 tarjoilee paitsi herkullista, myös Instagram-ystävällistä listabrunssia viikonloppuisin. Menun yksi suosikeista ahvenamaalaiset pannukakut. Plussaa viihtyisästä terassista ja ravintolan yhteydessä toimivasta kukkakaupasta. 

Paras brunssi Helsinki, Harju 8
Harju 8 tarjoilee todellista silmänruokaa. © Alina Koskela

5. Penny

New York -henkinen Penny on rento kortteliravintola Punavuoressa. Suuntaa tänne, kun mielesi tekee Eggs Benedictia tai pulskia amerikkalaisia pannukakkuja. Brunssi tarjolla sunnuntaisin koko päivän ajan.

6. Bakerika

Bakerika on yhden naisen, Erika Poussan, pieni ja intiimi leipomo Punavuoressa. Brunssilistalta löydät valikoiman erilaisia bageleita, aitoja acai-bowleja ja mielettömiä leipomoherkkuja, kuten nakukakkuja ja suklaahippukeksejä. 

Lue myös: Parhaat gluteenittomat kahvilat Helsingissä: Näissä paikoissa haluat käydä herkuttelemassa!

Paras brunssi Helsinki, Bakerika
Bakerikassa kaikki on rakkaudella valmistettua. Pöytäpaikkoja leipomossa on vain muutama. © Alina Koskela

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helsingin parhaat brunssit – listasimme 11 ihanaa paikkaa, joissa haluat aloittaa aamusi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.