Ruoka

Pieni piparkakkutalo – ota talteen minipiparkakkutalon kaavat ja ohje!

Onko tässä söpöin näkemäsi piparitalo? Pieni piparkakkutalo on miniversio piparitalosta.

Pieni piparkakkutalo on helppo koota, nopea koristella ja se vie vähemmän tilaa kuin iso, tavallisen kokoinen piparitalo. Paitsi, jos innostut leipomaan pieniä piparkakkutaloja talon täydeltä.

Syötävän suloinen minipiparkakkutalo on oiva lahjaidea, joka ei jää nurkkiin pölyttymään. Pienet piparkakkutalot käyvät lahjaksi sellaisenaan sellofaaniin kauniisti paketoituna tai voit lisätä piparitaloja hankkimiesi lahjojen koristeiksi.

Lue myös: Tee pipareista joulukalenteri

Mini piparkakkutalo mukin koristeena.
Leivo kahvihetkeen jokaiselle kahvittelijalle hauska, pieni piparkakkutalo, jonka voit asetella kahvikupin reunaan.

Tee itse pieni piparkakkutalo

Pienet piparkakkutalot voi tehdä tavallisesta piparitaikinasta. Voit valmistaa piparitaikinan minipiparitaloon itse tai ostaa kaupasta.

Itse tehdyn piparitaikinan valmistamiseen tarvitset:

Katso perinteisen piparitaikinan valmistusohje.

Minipiparkakkutalon rakentamiseen tarvitset:

Pienen piparkakkutalon kaavat

Tätä pienen piparkakkutalon kaavat -linkkiä klikkamalla pääset tulostamaan pieneen piparkakkutaloon tarvittavat kaavat. Voit piirtää kaavat myös itse. Suurenna kaavoja, jos haluat isomman piparkakkutalon ja pienennä, jos haluat piparitalon pienempänä.

Pieni piparkakkutalo kootaan näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli piparitaikina ja leikkaa taikinasta veitsellä tarvittavat muodot. Tee talon päätyihin oviaukot, jos haluat laittaa piparkakkutalon kahvikupin reunalle.
  2. Lado piparit leivinpaperilla peitetyllä pellille, ja paista noin viisi minuuttia. Tarkkaile uunia, pienet piparit voivat palaa helposti.
  3. Anna palojen jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat piparit leivinpaperista ja aloitat kokoamisen.
  4. Kuumenna paistinpannussa sokeria, kunnes sokeri sulaa. Käännä levyä pienemmälle, ettei sokeri pala. Kasta talon sivut kuumaan sokeriin ja paina ne yhteen. Anna sokerin jäähtyä hetki. Kiinnitä katon osat ensin toisiinsa, kasta sitten talojen yläsivut sokeriin ja paina katto paikoilleen. Varo polttamasta sormiasi kuumaan sokeriin.
  5. Kun pieni piparitalo on koottu ja jäähtynyt, on koristelun aika.
  6. Pieni piparkakkutalo on soma koriste esimerkiksi kahvikupin reunassa tai lautasella. Voit tehdä piparkakkutalosta myös asetelman. Paista asetelmaa varten piparkakkutalolle mieleisesi kokoinen pohja. Pienen piparkakkutalon pohjaksi käy myös pipari.
Pieni piparkakkutalo lasikuvun alla.
Pienestä piparkakkutalosta ja kuusesta kootun miniatyyriasetelman voi laittaa kuvun alle  suojaan.

Artikkelia on muokattu 27.10.2023

Lue myös: Pipari vai piparitaikina? Äänestä, kumpi on parempaa!

Lue myös Anna.fi: Piparkakkutalon kokoaminen – Unohda sulatettu sokeri! Näin kasaat kauniin piparkakkutalon kätevästi – 5 niksiä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pieni piparkakkutalo – ota talteen minipiparkakkutalon kaavat ja ohje!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.