Ruoka

Rapujuhlien juomat – ammattilaisen vinkki: yksi juoma sopii rapujuhliin ylitse muiden

Rapujuhlien juomat saattavat aiheuttaa kysymysmerkkejä. Olisiko olut parempi vaihtoehto kuin viini, entä snapsit? Mitä alkoholitonta tarjoilisi heille, jotka eivät halua kilistellä alkoholilla?

Rapujuhlien juomat saattavat aiheuttaa kysymysmerkkejä. Olisiko olut parempi vaihtoehto kuin viini, entä snapsit? Mitä alkoholitonta tarjoilisi heille, jotka eivät halua kilistellä alkoholilla?

Lue myös: Rapujuhlien snapsit – oikea tarjoilulämpötila ja ajankohta kilistelylle

Rapujuhlien juomaksi sopii aina samppanja

Rapujuhlien juomat ovat yhtä tärkeä osa rapujuhlia kuin ruokatarjoilutkin. Käytä suunnitteluun aikaa, sillä hyvin mietitty kokonaisuus tekee juhlista täydelliset.

Kysyimme vinkkejä rapujuhlien juomatarjoiluun Alkon tuoteviestintäpäälliköltä ja Master of Wine –titteliä kantavalta Taina Vilkunalta.

Rapujen, paahtoleivän, voin ja tillin oheen juomaksi sopivat hyvin oluet, valkoviini sekä kuplajuomat. Varaa pöytään myös snapsit, etiketin mukaan vähintään yksi snapsi kuluu asiaan heti ensimmäisen pyrstön ja juomalaulun jälkeen.

”Perinteisesti rapujuhlissa tarjoillaan olutta ja viiniä, yllättäjä kattaa pöytään ehkä sakea tai fino sherryä. Itse olen kuplien ystävä. Trendikäs rosee sopii hienosti ravuille. Erityisesti juuri rosee, koska rapujuhlien teemaväri on punainen. Oma rapuviinini on samppanja, usein vivahteikas ja ryhdikäs tai pirteä ja hedelmäinen roseesamppanja”, Vilkuna vinkkaa.

Alkosta neuvotaan, että oluista vaaleat lagerit tai vehnäoluet sopivat hyvin rapujen seuraan. Alkoholitonta olutta unohtamatta.

Viineistä parhaiten rapujen kanssa sopivat Sauvignon Blancit, esimerkiksi Ranskan Sancerren ja Loiren laakson Pouilly-Fumén alueen viinit.  Myös saksalaiset Rieslingit ja itävaltalaiset Grüner Veltlinerit ovat hyviä valintoja. Jos haluat yllättää, voit tarjota rapujen kumppanina myös sakea tai fino sherryä, Alkon sivuilla kerrotaan.

Rapujuhlien juomat – alkoholittomat vaihtoehdot

Rapujuhlissa pitää olla tarjolla myös alkoholittomia vaihtoehtoja. Alkosta ja marketeista löytyy nykyisin myös hyvä valikoima alkoholittomia viinejä ja oluita. Näiden lisäksi tarjolla olisi hyvä olla myös vettä. Tee itse makuvettä tai tarjoile kivennäisvettä.

Loppukesän hittijuoma mustaherukanlehdestä tehty Louhisaaren juoma sopii loistavasti rapujuhlien alkoholittomaksi juomavaihtoehdoksi. Trendikäs kombucha esimerkiksi sitruunalla tai tillillä maustettuna on todella herkullinen idea.

Alkoholiton snapsi on helppo valmistaa. Tässä yksi ohje. Tätä voi sitten varioida oman maun mukaan helposti.

Alkoholiton snapsi

  1. Sekoita kaikki ainekset sokeria lukuunottamatta isossa kannellisessa astiassa. Nosta astia jääkaappiin tekeytymään vuorokaudeksi.
  2. Siivilöi neste ja pullota se sokerin kanssa. Ravista pari kertaa ja pidä jääkaapissa tarjoiluun asti. Tarjoile snapsilaseista.
rapujuhlien laulut

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapujuhlien juomat – ammattilaisen vinkki: yksi juoma sopii rapujuhliin ylitse muiden

Sinun täytyy kommentoidaksesi.