Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillatut maissit

Grillatut maissit kaipaavat pintaan vain ripauksen suolaa ja voisilauksen. Makea maissi maistuu kaikille ja tekee ruokailuhetkestä juhlan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillatut maissit

  • 4 esikeitettyä maissintähkää

Kastike

  • 2 kpl silputtua valkosipulinkynttä
  • ½ kpl puolen sitruunan mehu
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 0.5 dl sulatettua voita tai öljyä

Valmistusohje

Grillatut maissit valmistetaan näin:

1. Maissintähkät kypsyvät grillissä nopeimmin, jos esikeität niitä ensin kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia.

2. Aseta valutetut maissit grilliin tai uunin grillivastuksen alle sellaisinaan tai folioon kääräistyinä. Paahda esikeitettyjä tähkiä 5-10 minuuttia ja keittämättömiä 15-20 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Sivele maissit voisulalla tai kastikkeella. Kastikkeen voi sekoittaa öljystä, sitruunamehusta ja soijasta tai voisulasta ja valkosipulista.

3. Maissit voi grillata myös suojalehtineen. Liota tällöin maissintähkiä kylmässä vedessä puolisen tuntia. Valuta tähkät ja aseta grilliin. Paahda maisseja noin 20 minuuttia. Poista lehdet kypsien tähkien ympäriltä ja tarjoa grillatut maissit voisulan tai maustekastikkeen kanssa.

4. Grillissä paahdetut maissit maistuvat puutarhajuhlissa grillatun lihan, makkaran tai muiden kasvisten kera.

Lue myös: Sesongissa nyt: Kotimainen maissi

Katso myös Anna.fi: Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillatut maissit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.