Juustosalaatti
Juustosalaatti on t ässä ohjeessa tehty sinihomejuustosta, mutta voit hyvin laittaa sen tilalle lempijuustoasi. Kastike viimeistelee herkullisen salaatin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Juustosalaatti
- 1 ps salaattisekoitusta
- 1 ruukku rucolaa
- 100 - 150 g sinihomejuustoa
- 2 kypsää päärynää
- 1 dl karpaloita tai granaattiomenan siemeniä
- 1 dl saksanpähkinöitä
kastike:
- 1 rkl oliivi- tai pähkinäöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl punaviinisiirappia
Valmistusohje
Juustosalaatti valmistuu helposti näin:
1. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Revi salaatinlehdet suupaloiksi ja laita tarjoiluvadille. Pese, kuori ja viipaloi päärynät. Jos löydät kotimaisia päärynöitä, niitä ei tarvitse kuoria.
2. Pilko sinihomejuusto. Laita juusto ja päärynäviipaleet salaatinlehtien päälle tarjoiluvadille.
3. Ripottele salaatin pinnalle karpalot tai granaattiomenan siemenet ja murustele sekaan vielä saksanpähkinät.
4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja valuta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista. Juustosalaatti sopii mainiosti joulu-tai buffetpöytään.
Vinkki: Tähän salaattiin sopii myös oikein hyvin brie-juusto tai manchego.
Lue myös: Roquefort – sinihomejuustojen kunkku hurmaa juhlapöydässä
Lue myös Anna.fi: Nautiskeluun – brie-juustoa ja pähkinäbriossia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustosalaatti