Kaali-porkkanasalaatti
Kaali-porkkanasalaatti saa makua valkosipulista ja säilyy lasitölkeissä. Salaatti maistuu hyvin liharuokien kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kaali-porkkanasalaatti:
- 1 kg kaalia
- 3-5 porkkanaa
- 3-5 valkosipulinkynttä
- 1 dl öljyä
Liemi
- 1 l vettä
- 1.5 dl väkiviinaetikkaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 rkl suolaa
Valmistusohje
1. Kaali-porkkanasalaatti valmistuu näin helposti. Suikaloi kaali ja kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Sekoita aineet keskenään ja kaada joukkoon öljy.
3. Kiehauta liemen aineet ja kaada liemi kiehuvan kuumana salaattiaineiden joukkoon.
4. Jaa kaalisalaatti puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä kaali-porkkanasalaatti viileässä.
Katso myös: Vihannespikkelsi
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kaalit ovat edullista superruokaa – 7 loistavaa syytä syödä enemmän kaalia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaali-porkkanasalaatti
Erittäin maukasta. Ja säilyy pitkään.