Kalaletit ja höyrytettyjä kasviksia
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Laktoositon
Ainekset
- 2 dl ruskeita linssejä
- 5 dl kasvislientä (gluteenitonta)
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl kapriksia
- pari kourallista tuoretta pinaattia
- 2 rkl sitruunamehua
- hienonnettua tilliä
Kalaletit:
- 300 g kuhafileetä
- 300 g lohifileetä
- 0.5 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Esivalmistele linssit. Huuhtele ne siivilässä juoksevalla vedellä. Anna liota kylmässä vedessä kaksi tuntia. Kaada vesi pois ja valuta linssit. Keitä linssejä kasvisliemessä noin 20 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat pehmeiltä. Valuta ne, mutta säästä hieman keitinlientä.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon kaprikset ja linssit, ja kääntele ainekset sekaisin. Lisää joukkoon hieman keitinlientä, jotta seos on pehmeää ja kosteaa. Kääntele joukkoon pinaatinlehdet, sitruunamehu ja hienonnettu tilli.
3. Poista kaloista nahat ja ruodot. Leikkaa kalat pitkittäin ohuiksi muutaman sentin paksuisiksi suikaleiksi. Palmikoi suikaleet. Mausta letit suolalla, rouhitulla valkopippurilla ja hienonnetulla tillillä.
4. Nosta palmikot höyrykeittimen ritiläosaan kiehuvan veden päälle ja sulje kansi tiiviisti. Anna kalojen höyrystyä lähes kypsiksi, 5–6 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalaletit ja höyrytettyjä kasviksia