Karpalohillo
Karpalohillo on monikäyttöinen herkku. Sillä voi säväyttää makean kermaiset jälkkärit, joulupöydän suolaiset pateet ja juustot. Erityisesti brie-juusto toimii karpalohillon makuparina.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Karpalohillo
- 5 dl karpaloita
- ½ dl vettä
- 2 dl sokeria tai 1,5 dl hillosokeria
Valmistusohje
Karpalohillo valmistuu helposti näin:
1. Puhdista karpalot.
2. Mittaa vesi, sokeri ja puhdistetut karpalot kattilaan ja keitä hilloa noin kymmenisen minuuttia.
3. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin lasitölkkeihin ja sulje kannet heti. Anna hillon jäähtyä. Säilytä valmis karpalohillo jääkaapissa.
Vinkki: Nauti karpalohillo makeiden leivonnaisten, esimerkiksi kääretortun täytteenä, pyöräytä hilloa samettisen pehmeään jälkiruokaan vaikkapa valkosuklaamousseen, puuroon tai tarjoa joulupöydän lihapateiden tai juustotarjottimella.
Lue myös Anna.fi: Karpalo rakastaa kinuskia ja raikastaa jälkiruoat – kokeile valkosuklaamoussea, piparipavlovaa ja muita ihania herkkuja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpalohillo
En voi kommentoida kuin murisemalla kun koko ajan mainokset sekoittavat lukemisen!