Kirrin tilan uunijuusto
Kirrin tilan perinteinen uunijuusto valmistetaan ternimaidosta ja nautitaan marjojen, esimerkiksi lakkojen kanssa. Ternimaito eli poikimisen jälkeinen neljän, viiden ensimmäisen kerran lypsymaito sisältää runsaasti valkuaisaineita ja siksi juustoutuu hyvin uunissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kirrin tilan uunijuusto
- 2 l ternimaitoa
- vajaa 1 tl suolaa
Lisäksi
- kanelia
- sokeria
- pakastemarjoja
Valmistusohje
Kirrin tilan uunijuusto valmistuu ternimaidosta näin helposti:
- Kaada vedellä huuhdottuun uunivuokaan 2 litraa ternimaitoa ja lisää vajaa 1 tl suolaa. Kypsennä leivinuunissa tai sähköuunissa noin 180 asteessa, kunnes maito juustoutuu ja saa kauniin kullankeltaisen värin.
- Tarjoa uunijuusto sokerin ja kanelin tai pakastemarjojen kanssa jälkiruoaksi.
Suomalaisia perinteisiä ruokia valmistaa Kirrin tilalla Petäjävedelle emäntä Jenny Kumpunen.
Katso myös: Perinteinen kotijuusto
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Piimäjuusto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirrin tilan uunijuusto