Lihacarpaccio
Lihacarpaccio eli riimihärkä on herkullinen alkupala. Tarjoa pakastettu liha kohmeisena paperinohuiksi viipaleiksi leikattuna.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Laktoositon
Ainekset
Lihacarpaccio
- 400 g naudan sisäfileetä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
lautaselle:
- oliiviöljyä
- balsamiviinietikkaa
- mustapippuria myllystä
- gourmetsuolaa myllystä
- rucolanlehtiä
Valmistusohje
Lihacarpaccio eli riimihärkä tehdään näin:
Lihacarpaccion valmistamiseen kuluu vain 5 minuuttia, mutta maustumisaika on noin vuorokausi. Tee siis riimihärkä edellisenä päivänä.
1. Pyyhi filee talouspaperilla. Pane sitten naudan sisäfilee pakastepussiin. Sekoita kulhossa marinadin mausteet ja silputtu valkosipuli ja kaada marinadi pussiin. Hölskyttele pussia, jotta mausteet leviävät lihaan tasaisesti. Anna lihan pakastua seuraavaan päivään.
2. Ota liha pakastimesta noin 30 minuuttia ennen tarjoilua ja leikkaa terävällä veitsellä kohmeisesta naudan fileestä paperinohuita viipaleita alkupalalautasille. Pirskottele lihaviipaleiden päälle öljyä, viinietikkaa, suolaa ja pippuria. Koristele lihasiivut vielä rucolanlehdillä ja halutessasi parmesaanilastuilla.
3. Tarjoa lihacarpaccio juhla-aterian alkupalana esimerkiksi jouluna tai uudenvuoden juhlissa.
Lue myös: Lohi-carpaccio ja mätimalja
Lue myös Anna.fi: Porocarpaccio ja piparjuurikastiketta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lihacarpaccio